29.8 C
New York City
miercuri, august 17, 2022
AcasăsusElevii din Lucăceni și Breveni au spus STOP PEDOFILIEI!

Elevii din Lucăceni și Breveni au spus STOP PEDOFILIEI!

În cadrul activităților cuprinse în proiectul partenerial de prevenire a abuzurilor sexuale asupra minorilor și a pedofiliei au fost organizate o serie de întâlniri cu elevii, părinții și profesorii, în săptămâna Școala Altfel, atât în mediul urban, cât și în mediu rural.

Astfel, echipa mixtă a proiectului formată din reprezentanți ai poliției, inspector Hrihorișan Felicia, ai jandarmeriei, domnul Malinetescu Daniel, ai Protecției Copilului, doamna Peter Csilla sub coordonatoarea doamnei Andrea Demeter, inițiator al proiectului au desfășurat o întâlnire la Căminul Cultural din Lucăceni. Cei aproape 100 de elevi ai școlii au fost prezenți la activitate, alături de cadrele didactice și părinții care au dorit să participe la întâlnire, sub coordonarea doamnei director prof. Mărneanu Maria.

Copiii au aflat ce este pedofilia, ce sunt abuzurile sexuale și cum pot fi prevenite, care sunt numerele de telefon pe care pot să le apeleze în caz de urgență, precum și informații utile privind utilizarea în siguranță a internetului. Evenimentul, mult așteptat de copii, s-a dovedit o reușită, elevii fiind deosebit de implicați în discuțiile purtate și apreciind materialele video prezentate, cât și abordările avute de reprezentanții instituțiilor și de coordonatoarea proiectului.

Activitățile preventive au continuat apoi la Căminul Cultural din Berveni unde au fost invitați să participe toți elevii  Școlii Gimnaziale, alături de care s-au aflat cadrele didactice ale școlii și părinți, în total fiind aproape 200 de participanți. De buna organizare a activității s-a ocupat doamna director, prof. Molnar Eva, care a apreciat în mod deosebit actualitatea temei și s-a implicat activ în discuțiile purtate. Întâlnirea a fost apreciată de toți participanții, cu atât mai mult cu cât informațiile au fost prezentate și în limba maghiară, pentru a putea fi corect înțelese de cei prezenți.

Și polițiștii din Porumbești au dezbătut împreună cu elevii Școlii Gimnaziale din localitate și cadrele didactice aspecte cu caracter preventiv în ceea ce privește fenomenul abuzurilor la care pot fi supuși copiii atât la școală cât și în timpul liber. La activitate au participat 230 de elevi.

La Tășnad polițiștii de proximitate împreună cu polițiști din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea au dezbătut tema „Nepăsarea ne face complici” cu elevii Liceului Tehnologic Tășnad, în cadrul activităților preventiv –informative desfășurate în cadrul săptămânii „Școala Alftel”. Cu această ocazie a fost vizionat un film pe această temă, care le –a captat atenția elevilor.

 Elevii din Ardud și Mădăras s-au întâlnit ieri cu polițiștii și au fost informații despre fenomenul dellicvenței juvenile , circulația pe drumurile publice, polițiștii venind în întâmpinarea nevoilor acestora  și răspunzandu-le la întrebările adresate , pe diferite teme despre care copiii doreau să afle informații.

Preșcolarii din Dorolț și Dara au avut ocazia ieri să vadă și să intre în contact cu dotarea polițiștilor, cu autospeciala Poliției și să afle cum trebuie să circule corect pentru a preveni evenimentele rutiere și a nu deveni victimele lor, polițiștii din Dorolț s-au aflat în mijlocul lor pentru a le da aceste informații.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente