sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareElevii Liceului de Artă învățați să devină polițiști

Elevii Liceului de Artă învățați să devină polițiști

Și tu poți fi polițist! este îndemnul cu care polițiștii se adresează în această perioadă elevilor de liceu, în cadrul campaniei naționale de promovare a profesiei de polițist.
Chiar dacă, în aparență, elevii Liceului de Artă Aurel Popp sunt orientați spre o carieră artistică mai degrabă, decât spre una militară sau polițienească, realitatea ne demonstrează că opțiunile elevilor se schimbă adeseori radical pe parcursul celor 4 ani de liceu și, mai cu seamă, spre finalul studiilor liceale.
Acesta a fost motivul pentru care polițiștii au îndrăznit să propună și să susțină vineri, 8 mai 2015, o discuție despre ce înseamnă în realitate misiunea unui polițist român modern, european, dar și care sunt modalitățile de a accede la un astfel de statut profesional.
Cele două întâlniri organizate sub îndrumarea consilierului școlar, doamna psiholog Sabou Diana și cu sprijinul domnului director prof. Pop Cristian, au fost susținute de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, inspector principal Hrihorișan Felicia, ofițer în cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și de agent șef principal Cora Ioan, din cadrul Serviciului Resurse Umane.
Polițiștii le-au prezentat elevilor, aflați în majoritate în ultimul an de liceu, avantajele pe care le presupune urmarea unei instituții ce pregătește ofițeri de poliție, respectiv Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București, sau agenți de poliție, respectiv Școlile de Agenți de Poliție existente la Câmpina și Cluj Napoca. Principalul avantaj constă în gratuitatea totală a studiilor, incluzând cazarea, masa, echipamentul, bani de buzunar, dar și obținerea unui loc de muncă prin repartiția ce are loc la finalizare studiilor.
Condițiile excelente de pregătire dar și de cazare de care beneficiază elevii-polițiști au fost ilustrate prin prezentarea unui film realizat în cadrul Școlii de Agenți de Poliție Septimiu Mureșan din Cluj Napoca. Participanții au realizat în urma vizionării acestui film, cât de complexă este pregătirea unui polițist european, dar și faptul că această nobilă misiune nu este potrivită oricui, mesaj subliniat și de polițiștii prezenți în alocuțiunile lor, aceștia conturând și elementele unui profil psihologic compatibil cu profesia de polițist.
Cei 56 de elevi prezenți au fost surprinși în mod plăcut de întâlnirea cu polițiștii, unii dintre aceștia având deja opțiuni clare spre o astfel de carieră, iar alții dovedindu-se dispuși să reflecteze împreună cu familia și prietenii lor asupra unei decizii în acest sens.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente