Acasă Locale Stiri Satu Mare Elevii Școlii Gimnaziale “Bălcescu Petofi,” premiați de conducerea Consiliului Județean Satu Mare

Elevii Școlii Gimnaziale “Bălcescu Petofi,” premiați de conducerea Consiliului Județean Satu Mare

Elevii Școlii Gimnaziale “Bălcescu Petofi,” care au luat parte săptămâna trecută la o excursie tematică, organizată de Consiliul Județean și Centrul de Creație, au fost premiați vineri de către conducerea Consiliului Județean.

Școala Gimnazială “Bălcescu Petofi” a găzduit vineri, 19 decembrie, un eveniment festiv, în cadrul căruia au fost premiați elevii care au realizat cele mai bune eseuri, redactate cu ocazia excursiei tematice, ce a avut loc în urma cu o săptămână, organizată de Consiliul Județean  Satu Mare și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

Excursia a constat într-un traseu amplu, cu vizite la diverse obiective turistice din județul nostru: Cetatea de la Ardud, Biserica Reformată din Acâș, Casa Memorială cu muzeul Memorial Ady Endre, Castelul Karoly din Carei și Monumentul Ostașului Român ș a.

La evenimentul de vineri au luat parte consilierul președintelui Consiliului Județean, Felician Pop, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Robert Laszlo, directorul Școlii Gimnaziale “Bălcescu Petofi, Ionel Iluțiu, cadre didactice și elevi.

În cadrul evenimentului, un grup de elevi a susținut un minispectacol de dans, iar un cor format din patru preoți au marcat spiritul sărbătorilor de iarnă, prin colindele bisericești pe care le-au interpretat cu multă emoție.

Excursia tematică și-a dorit să extindă orizontul de cunoștere a elevilor, cu privire la frumusețile din județul nostru, și totodată să pună în evidență spiritul de competiție a elevilor. Aceștia au realizat eseuri, pe baza cunoștințelor acumulate în excursie.

Astfel, Consiliul Județean a oferit 8 premii, dar și 20 de pachete cu cadouri.

Următoarea etapă a proiectului va cuprinde vizitarea unor obiective situate în nordul județului Satu Mare, care va avea loc în primăvara anului următor.

- Advertisment -

Cele mai populare

A murit unul din cele 500 de genii ale secolului XX, Virgil Enătescu

Unul din cele 500 de genii ale secolului XX, Virgil Enătescu a decedat în săptămâna care tocmai a...

Raed Arafat solicită creșterea capacității de ventilație

 Autorităţile din domeniul sanitar au în vedere suplimentarea, la nivelul unităţilor de primiri urgenţe, a numărului de ventilatoare care să asigure tratarea...

Părinții își vor putea lua zile libere plătite

Guvernul a aprobat joi proiectul de OUG care reglementează acordarea de zile libere plătite părinților în mai multe situații de suspendare a...

Cîțu:Reeșalonarea datoriilor până pe 15 Decembrie

Companiile vor avea termen până pe 15 decembrie să depună cerere de reeşalonare a datoriilor acumulate în perioada de la începutul stării...

Comentarii recente