sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăEconomico-socialSocialEmoționant! Beneficiarul Adăpostului de Noapte care coase hainele sărmanilor. Bărbatul este...

Emoționant! Beneficiarul Adăpostului de Noapte care coase hainele sărmanilor. Bărbatul este croitor de meserie

Echipa Direcției de Asistență Socială – DAS Satu Mare, prezintă o nouă poveste de viață a unuia dintre beneficiarii Adăpostului de Noapte care se află în subordinea instituției. De data aceasta descoperim un bărbat de 64 de ani, de meserie croitor, care din cauza greutăților vieții și a deciziilor mai puțin bune pe care le-a luat, își duce traiul, cu unele pauze, la Adăpostul de Noapte.

Domnul Janos Imre, căci despre el este vorba, este descris de echipa DAS și de beneficiarii Adăpostului, ca fiind un om bun, harnic, sufletist și săritor. Acesta le coase ori le ajustează hainele celorlalți beneficiari, conducerea Adăpostului amenajându-i chiar un micuț atelier unde poate lucra în liniște și pace.

Iată povestea sa descrisă de echipa DAS

”Domnul Janos practică meseria de croitor din tinerețe. A lucrat la diverse croitorii din oraș, dar problemele de viață pe care nu a putut să le gestioneze l-au condus de nenumărate ori spre ușa adăpostului de noapte.

La Centrul Social de Urgență pentru Adulți, Adăpostul de noapte, nicio zi nu seamănă cu alta. Beneficiarii noștri sunt, așa cum i-am mai prezentat, oameni ca noi. Implicați în activități diverse, fac din fiecare zi ceva frumos.

Astăzi povestim despre domnul Janos Imre, un beneficiar în vârstă de 64 de ani. Un om minunat și pe care întreg colectivul Centrului Social de Urgență pentru Adulți îl descrie ca fiind om bun, harnic, sufletist și săritor. De meserie croitor, în fața mașinii de cusut se simte extraordinar. La Adăpost, domnul Janos, croitorașul nostru cel viteaz, muncește cu drag. În mâinile sale, articolele vestimentare ale celorlalți beneficiari revin la viață sau chiar capătă forme noi.

Pentru că apreciem dragostea ce-o pune în practicarea meseriei de croitor, la Adăpost i-am amenajat un mic atelier unde își desfășoară liniștit activitatea, un mic colț de rai personal în care talentul său și pasiunea pentru croitorie domnesc. Domnul Janos practică meseria de croitor din tinerețe. A lucrat la diverse croitorii din oraș, dar problemele de viață pe care nu a putut să le gestioneze l-au condus de nenumărate ori spre ușa adăpostului de noapte.

Fără un acoperiș deasupra capului, domnul Janos a beneficiat ani la rând, din 2009, cu unele pauze, de serviciile de la centru. De câteva luni bune se află în Adăpost. E îndrăgit de beneficiari, de personal, se implică în activități și știe să se exprime cel mai bine în fața mașinii de cusut”, transmite DAS Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente