Acasă Sanatate Estimări sumbre | Sute de mii de români vor fi infectați cu...

Estimări sumbre | Sute de mii de români vor fi infectați cu SARS-CoV-2 în valul 5 al pandemiei

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, avertizează că valul cinci al pandemiei va produce de două ori mai multe cazuri de îmbolnăvire decât cele înregistrate în valul precedent, când au fost diagnosticați cu SARS-CoV-2 400.000 de români.

„În valul patru am avut circa 400.000 de îmbolnăviri confirmate prin diagnostic. Câte îmbolnăviri vom avea în valul cinci rămâne de văzut. Noi estimăm o dublare a numărului de cazuri. (…) Niciodată în biologie nu poţi să dai verdicte. Este foarte periculos să dai verdicte când discuţi despre microbiologie, despre organisme care evoluează”, a spus ministrul Sănătății într-un interviu la Antena 3.


Ministrul sănătății este de părere că fiecare român trebuie să aibă în casă un kit care să conțină un pulsoximetru și un termometru, pentru a monitoriza starea de sănătate, în cazul în care există suspiciune de COVID19. Alexandru Rafila le recomandă românilor să se adreseze medicului de familie la prima suspiciune de infectie cu virusul SARS-CoV-2.

Ministrul îi mai sfătuiește pe oameni să nu își administreze singuri antibiotice și antivirale, pentru că acestea din urmă pot fi toxice dacă nu sunt prescrise corect.

În ultimele 24 de ore la nivelul țării noastre au fost înregistrate 3.900 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 şi au fost raportate 52 de decese, dintre care cinci anterioare. Este cel mai mare număr de cazuri noi raportate în 24 de ore din 16 noiembrie 2021 şi până în prezent.

- Advertisment -

Cele mai populare

Incident mortal la Luna Șes! Un bărbat a decedat iar două tinere sunt în stare foarte gravă

Un incident mortal a avut loc în cursul nopții de miercuri spre joi la...

Imagini dramatice cu sărmanii Sătmarului. Se ascund de ger pe unde pot

Zeci de sătmăreni fără un adăpost de-asupra capului trec prin momente de nedescris în aceste zile când temperaturile...

Grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” – organizații...

Cetăţeni armeni, cu vize false de Polonia, opriți la PTF Halmeu

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Halmeu au depistat doi cetăţeni armeni care au...

Comentarii recente