Acasă Locale Eugeniu Avram cere toleranță zero în cazul toxiinfecției alimentare a elevilor și...

Eugeniu Avram cere toleranță zero în cazul toxiinfecției alimentare a elevilor și profesorilor de la Școala Avram Iancu

eugeniu-avramUrmarea evenimentului înregistrat în data de 13 iunie la Satu Mare, când un număr de 55 de persoane au fost diagnosticate cu toxiinfecție alimentară după ce au consumat preparate la un banchet de absolvire, marea majoritate fiind copii, prefectul Eugeniu Avram cere tuturor instituțiilor abilitate să manifeste toleranță zero față de orice încălcare a normelor sanitare și sanitar- veterinare în unitățile de alimentație publică de pe raza județului Satu Mare și chiar o regândire a modului de acțiune pentru a preveni repetarea unor astfel de evenimente.

Prefectul județului consideră inacceptabilă și intolerabilă situația de la restaurantul unde s-a produs evenimentul nedorit, unitate aflată sub control sanitar și sanitar- veterinar, cu atât mai mult cu cât cei care au suferit au fost copii pentru care bucuria absolvirii s-a transformat într-un coșmar. Un aspect asupra căruia prefectul Eugeniu Avram trage un puternic semnal de alarmă se referă la unele deficiențe constatate în comunicarea și colaborarea dintre instituții în astfel de situații dar și în activitatea de control. Se impune, în opinia prefectului, ca între Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar- Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorului să existe un flux informațional și de alarmare eficient în depistarea și eliminarea oricăror riscuri care pot duce la îmbolnăvirea unui număr mare de persoane.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente