duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocaleProducătorii sătmăreni de pălincă se pot înscrie la Concursul Județean de Pălincă

Producătorii sătmăreni de pălincă se pot înscrie la Concursul Județean de Pălincă

satu-mare-50-de-producatori-la-festivalul-international-al-palinciiSătmărenii se pot înscrie la cea de-a IX-a ediție a Concursului Județean de Pălincă ce se va desfășura la un hotel din Satu Mare în perioada 17 – 22 iunie,  evenimentul fiind cuprins în cea de-a IV-a ediție a Festivalului Pălincii.

Consilierul Camerei Agricole Scholtz Bela a prezentat vineri, 14 iunie într-o conferință de presă detalii despre acest eveniment. Doritorii pot să se înscrie la concurs în perioada 17-18 iunie. Aceștia trebuie să depună un flacon de doi litri sau trei flacoane de 0,7 litri la sediul Camerei Agricole Satu Mare, sticle pe care să menționeze numele, prenumele, localitatea, anul distilării, sortimentul și numărul de telefon.

Se va acorda un premiu “Marele Aur” constând în 500 de lei și 14 medalii de aur în valoare de 250 de lei fiecare. Organizatorii așteaptă să fie aproximativ 130 de înscriși, anul trecut fiind 132 cu diverse sortimente de pălincă, pălincă de prune, de mere, pere, tescovină, piersici. Anul trecut pălinca cea mai veche a avut 33 de ani.

„Sperăm să fie o evoluție pozitivă a calității pălincii. Dacă la prima ediție, de la Turț, am avut 24 de probe descalificate care nu au corespuns calității, în ultimii ani probleme nu am mai avut”, a spus Scholtz.

Premiile vor fi înmânate în 22 iunie, pe scena amplasată în Centrul Vechi al municipiului Satu Mare cu ocazia Zilelor Județului. Tot atunci va avea loc și simpozionul “Pălinca – produs tradițional și carte de vizită a județului Satu Mare”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente