29.8 C
New York City
marți, august 16, 2022
AcasăsusEUROTEHNICUS 2014 - Vizită de informare și documentare

EUROTEHNICUS 2014 – Vizită de informare și documentare

În data de 20 mai 2014, echipajele înscrise în cadrul competiției EUROTEHNICUS 2014 au vizitat una din cele mai dinamice și inovative  companii din județ în domeniul electrotehnicii și automatizărilor  – SC TECHNOSAM SRL care, prin parteneriatul în competiție a oferit accesul echipajelor la baza materială în vederea întocmirii proiectelor. În cadrul vizitei, elevii s-au familiarizat cu atmosfera de lucru în cadrul departamentelor  de proiectare și  de producție, au primit răspunsuri și explicații din partea domnului Tiberiu Markos, directorul executiv al companiei.

Competiția EUROTEHNICUS 2014, inițiată de Instituția Prefectului Satu Mare în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Agenția pentru Protecția Mediului are ca obiectiv general creșterea atractivității profilelor tehnice ale sistemului de învățământ sătmărean în rândul tinerei generații.  Echipajele înscrise în concurs  vor trebui să creeze un prototip funcțional care să conțină cel puțin un element  în mișcare sau care să emită energie (în orice formă) și să fie acționat electric, de la rețea sau din alte surse, inclusiv regenerabile.  S-au înscris în competiție următoarele echipaje – „Inovatiștii”  – de la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini UNIO Satu Mare, „IGA Novation” – de la Liceul Tehnologic „Ioniță G. Andron” din Negrești-Oaș,  „Maniacii” – de la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din Carei, „LED’S Do It” de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „George Emil Palade” Satu Mare și „Roboțeii” de la Colegiul Tehnic „Ion I. C. Brătianu” din Satu Mare

În următoarea perioadă, elevii și profesorii coordonatori vor efectua o altă vizită de lucru – la Parcul Fotovoltaic de la Livada – cel mai mare din România. Competiția se va finaliza în data de 06 iunie 2014. Cele mai inovative, originale și creative prototipuri vor asigura echipajelor care le-au conceput și realizat o excursie care va îmbina cunoașterea noilor tehnologii în domenii industriale de top cu o relaxare binemeritată.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente