joi, mai 30, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareEvaluarea Națională: Elevii de clasa a IV-a susțin proba la Limba Română

Evaluarea Națională: Elevii de clasa a IV-a susțin proba la Limba Română

Miercuri, 3 mai, are loc proba scrisă la Limba română din cadrul Evaluării naționale de la finalul clasei a II-a, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale, urmând proba la matematică și cea la limba maternă.

Elevii de clasa a IV-a susțin, miercuri, proba la limba română în cadrule evaluării naționale, urmând ca joi, 4 mai, să dea testul la matematică, iar vineri, 5 mai, pe cel la limba maternă pentru minoritățile naționale.

În ceea ce privește evaluarea națională de la finalul clasei a VI-a, aceasta va avea loc pe 10 și 11 mai, cu probele la Limbă și Comunicare, respectiv Matematică și Științe. Școlarii de clasa a II-a au dat aceeași evaluare în perioada 10-14 aprilie, înainte de vacanța de primăvară.

Este al patrulea an consecutiv în care elevii susțin aceste evaluări. Rezultatele nu se trec în catalog, dar vor fi evaluate la nivelul fiecărei școli. Aceste evaluări au rolul de a soate în evidență nivelul fiecărui elev, astfel încât să se cunoască unde are lipsuri și unde mai trebuie lucrat. Ministrul Educației, Pavel Năstase, a declarat că, pentru prima dată după patru ani de când au fost introduse aceste evaluări, rezultatele lor vor fi centralizate la nivelul fiecărui Inspectorat Școlar Județean, astfel, să se poată avea o viziune de ansamblu asupra situației actuale.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente