marți, mai 21, 2024
AcasăDivertismentEveniment unic în țară: Ziua Județului Satu Mare, pe 21-24 iunie

Eveniment unic în țară: Ziua Județului Satu Mare, pe 21-24 iunie

DSC_0002Consiliul Județean Satu Mare va organiza pe 21-24 iunie Ziua Județului Satu Mare, eveniment unic în România. Timp de patru zile, pe 21-24 iunie, vor avea loc spectacole de muzică ușoară și populară și deja consacratele Festivaluri ale pălincii și mămăligii. Toate localitățile din județ vor fi prezente cu standuri în care vor fi prezentate obiceiurile și tradițiile zonei, dar și bunătăți culinare specifice fiecărei localități.

Ziua Județului a fost stabilită pe data de 24 iunie, când se sărbătorește și “Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, cel care va deveni protectorul județului Satu Mare. Președintele Adrian Ștef a declarat că manifestările vor începe încă din 21 iunie atât în Centrul Nou cât și Piața Libertății. În această perioadă vor avea loc Festivalul Pălincii și Festivalul Mămăligii, fiecare comună având pregătit un stand de expoziție.

Cultură, gastronomie și voie bună

Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef a declarat că primăriile vor avea câte o căsuță în care își vor putea prezenta atât specificul culinar cât și cultura zonei de unde provin. Potrivit celor declarate de Adrian Ștef, „căsuțele vor fi montate încă de vineri, pentru ca sâmbătă și duminică sătmărenii să poată sărbători în liniște. Paralel cu acest eveniment vor avea loc și Festivalul pălincii, respectiv cel al mămăligii.

“Va fi o îmbinare armonioasă între tradiții, cultură, gastronomie, produse tradiționale, istorie și voie bună. Va fi un eveniment care se va adresa tututor locuitorilor județului, dar care va avea o anumită ținută. Pe cele două scene vor urca nume mari ale muzicii românești, de toate genurile, rock, dance, popular și simfonică”, a spus Adrian Ștef. Președintele Consiliului Județean nu a dezvăluit nimic din program, însă potrivit unor surse, cap de afiș va fi Horia Brenciu și Orchestra. De asemenea, au mai fost invitați Petrică Mureșan, Connect-R, Elena Gheorghe, Deepcentral, Akcent, Vama și multi artiști locali și nu numai.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente