sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăPoliticaEvenimentele politice de la Satu Mare nu au impact asupra stabilității coaliției...

Evenimentele politice de la Satu Mare nu au impact asupra stabilității coaliției de guvernare

În urma ieșirii de la guvernarea locală a PNL Satu Mare, premierul Nicolae Ciucă a precizat că la nivel central, colaiția nu este afectată de acest fapt.

„PNL este un partid care asigură autonomia funcționării și deciziei la nivelul fiecărei filiale. Ca atare, fiecare președine și Birou Județean are acest drept de a lua decizii astfel încât să poată să gestioneze situația politică pe plan local. Ceea ce s-a petrecut la Satu Mare a fost o decizie a filialei PNL Satu Mare, care în momentul de față vă pot spune că nu are nici un impact asupra stabilității coaliției, urmând ca împreună cu președintele filialei să identificăm care sunt problemele ca să intervenim de la nivel central și să rezolvăm problema acolo. E clar că în mai multe filiale din țară există dispute politice între membrii coaliției, și este o chestiune de timp de când s-a format coaliția. Ce doresc să se înțeleagă, este ca tot ce am reușit până în acest moment din punct de vedere al administrării țării, are ca fundament stabilitatea politică. Nu cred că poate cineva să-și permită să destabilizeze o coaliție  care funcționează, care, iată, are rezultate. Dar problema de la nivelul filalei Satu Mare o vor rezolva la nivelul filialei”, a declarat premierul României, Nicoale Ciucă.

Nicolae Ciucă a spus cu această ocazie și că a cerut lămuriri referitoare la declarațiile făcute de Viktor Orban la Tușnad, iar în urma discuției cu președintele Kelemen Hunor coaliția poate să meargă mai departe.

”A fost un angajament al nostru să-i solicităm președintelui UDMR explicații. Explicațile au curpins trei puncte. Unu, că nu a participat la accea activitate. Doi, că nu poate fi învinuit pentru ce a au spus alții. Trei, că a fost vorba de comentarii de nunanță pe care dumnealui le va explica personal. Din discuțiile avute a reieșit foarte clar că nici dumnealui nici UDMR nu se îndepărtează de valorile democratice euroatlantice. Este o explicație care ne permite să menținem stabilitatea politică și continuarea coaliției”, a preciza premierul Ciucă.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente