Acasă Locale Stiri Satu Mare Fără dezinsecție în Carei. Primar preocupat de perimetre etnice

Fără dezinsecție în Carei. Primar preocupat de perimetre etnice

coral-impex-dezinsectie-343

Preocupat intens de împărțirea municipiului în țarcuri etnice, cu sprijinul Direcției Județene de Cultură din subordinea Ministerului Culturii,  ce le denumește perimetre statornicite, primarul Kovacs neglijează problemele  stringente ale urbei.

Și în acest an, careienii vor fi mâncați de vii de căpușe și țânțari. În cazul căpușelor, medicii veterinari din oraș sunt asaltați de numărul mare de animale atinse de aceste insecte periculoase, existând deja și cazuri de deces ale animalelor de companie.

Toate parcurile orașului sunt invadate de căpușe, deci atenție careieni.

Lipsa de interes pentru confortul careianului de rând  este o constantă a administrație careiene, nici în cursul anului trecut nefiind efectuate operațiuni de dezinsecție pe raza orașului Carei.

Cumulativ, urmare a lipsei dezinsecției timp de 2 ani de zile, se vor resimți efectele  în rezerva biologică din anul acesta.

Numărul tot mai mare de cîini și pisici dar și  careieni  mușcați de căpușe  dovedesc faptul că neglijența primăriei  face victime.

Deși suntem abia la început de mai, țânțarii crează deja neplăceri careienilor. Blocurile cu subsolurile inundate crează condiții optime pentru înmulțirea acestor insecte. În special la salba de blocuri de pe Calea Mihai Viteazu, țânțarii sunt de “neoprit”, cu toate spray urile și soluțiile  folosite de contribuabilii careieni. Nici cei care stau la case nu sunt ocoliși de  țânțarii  care se pricep de minune să strice o seară liniștită de vară petrecută în grădina casei sau la terasele din oraș.

Până la această oră, primăria  nu a alocat fonduri pentru operația de dezinsecție. Nici în cursul anului trecut nu a fost efectuată această operație.

 

- Advertisment -

Cele mai populare

Messi a marcat și i-a adus un omagiu lui Maradona

Barcelona a jucat duminică contra echipei Osasnuna. Formația antrenată de Ronald Koeman s-a impus cu scorul de 4...

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care...

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Comentarii recente