Acasă interviu Jurnal Fata din Jurnal: Pintea Roxana - ”Cel mai mult apreciez la un...

Fata din Jurnal: Pintea Roxana – ”Cel mai mult apreciez la un om, bunătatea și respectul de sine”

1. Pentru început poti să-mi spui câteva lucruri despre tine?

1. Mă  numesc Pintea Roxana , am 18 ani și sunt elevă la Liceul de Arte Baia Mare . De obicei nu prea vorbesc depre mine , îmi place să îi las pe alții să mă descopere , să vadă adevărată identitate , pe cât posibil, prin prisma a ceea ce fac și nu numai .

Unele dintre cele mai mari pasiuni ale mele sunt fotografia , desenul și tot ce are legătură cu el inclusiv tatuajele . Mereu mi-a plăcut acest lucru și cred că este ceea ce mă definește cel mai bine .

Pintea Roxana (9)web2. Cum trebuie să arate pentru tine băiatul ideal?

2 . Nu am o anumită tipologie a ” băiatului ideal ”’. Consider că sunt mai multe lucruri care ar trebui luate în calcul când vine vorba de așa ceva și de persoane în general . Uneori aspectul interior poate să primeze mai mult decât cel exterior .

Pentru mine contează foarte mult să fie o persoană bună cu care te poți înțelege , să simți că poți să ai încredere în el și nu în ultimul rând să te poți baza pe el , să ști că la bine sau la rău va fi acolo pentru ține . Nu pot să spun că aspectul exterior nu contează , este important într-o oarecare măsură dar , asta nu are relevanță atunci când la interior este exact opusul .

3. Cum comentezi expresia ,,A  fi om e lucru mare, a fi domn e o întamplare”?

3. După părerea mea , această expresie reflectă bunătatea și capacitățile de înțelegere a entității umane . Aceste lucruri împreună cu respectul, bunăvoința și întrajutorarea ar trebui să definească omul în sinea lui dar , datorită anumitor factori , externi sau interni , el ajunge să își suprime din aceste calități .

Odată ajuns într-o anumită poziție , fie ea socială , financiară sau de altă natură , ajunge într-un fel sau altul să își modifice comportamentul . De aceea de multe ori se spune că ” să fi domn e o întâmplare ” . Din păcate din ce înce mai puțini își păstrează identitatea și caracterul curat , nepătat de aburii societății și reușesc să rămână intacti pentru a duce mai departe acel grad sau măsură a omeniei respectiv al decenței și nu numai .

Pintea Roxana (7)4. De ce crezi că tot mai multi tineri cad în patima drogurilor?

4. Acest subiect îl consider unul delicat oarecum deoarece , la baza lui pot să stea cauze emoționale , interioare , reflectate din situația familială , o anumită depresie suferită care nu s-a vindecat sau exterioare , bazate pe influență celor din jur și capacitatea de modelare a fiecăruia .

În ziua de azi , numărul tinerilor care au căzut în patima drogurilor a crescut simțitor în primul rând din cauza tentației și a neimpunerii unei anumite limite , personale sau parentale rezultate prin educație .

Deși părinții încearcă și vor încerca mereu să insufle calea cea bună , tânărul va fi atras de nevoia de cunoaștere și experimentare reușind să fie influențat de anumite criterii ale grupurilor sociale dar , asta depinde de cât de mult se lasă subjugat acestora .

5. Crezi în dragoste la prima vedere? De ce ?

5. În principiu da . Consider că fiecare își are jumătatea undeva , iar atunci când o v-a descoperi v-a simți de prima dată acel ceva special , fuziunea interioară numită dragoste.

Este poate pentru mulți un lucru greu sau deloc de conceput dar , în ambiguitatea lui nu ar trebui să căutăm un răspuns ci pur și simplu să ne ghidăm după propriile simțuri și sentimente.

6. Ce hobby-uri ai?

6. Unele dintre hobby-urile sau pasiunile mele sunt fotografiea , dansul , desenul și tatuajele , fiecare creionând o parte din stările , sentimentele și gândurile mele .

Pintea Roxana (10)7. Ce apreciezi cel mai mult la un om si ce nu?

7. Cel mai mult la un om apreciez bunătatea , respectul de sine și față de cei din jur , capacitatea de a se adapta , de a fi inventiv și inspirațional , de a fi sociabil , sincer și de a-și păstra acel gram de modestie . Ce nu apreciez în mod special la cineva pot să spun că e minciuna , egoismul și ura excesivă și lipsa de respect .

8. Ce înseamnă Satu Mare pentru tine?

8. Satu Mre pentru mine înseamnă fericire , copilărie , familie , amintiri , momente , prietenii , oameni frumoși și prietenoși , extaz , agonie , redescoperire , formare . Este un oraș care mereu se va află în mintea și sufletul meu , îmbibat în existența mea datoria fiecărui lucru care a stat la baza creării și existenței mele .

9. Cât crezi că pot conta banii în ziua de azi?

9. Banii contează într-o oarecare măsură dar , nu ar trebui să influențeze chiar așa mult întreagă noastră activitate și ființă deși sunt considerați motorul societății și implicit al existenței noastre… Contează pentru a duce un trăi decent și lipsit de griji , în ziua de azi ei ajungând să aibă o inportanță atât de mare încât să schimbe caractere , comportamente și personalități .

10. Crezi că o lume condusă de femei ar fi mai bună?

10. Nu știu dacă ar fi o lume mai bună . Până la urmă cel mai important este modul de gândire și de aplicare a anumitor norme care poate să fie făcută la fel de bine și de o femeie și de un bărbat . Este vorba de acea egalitate și posibilitatea acceptării personalității fiecăruia.

11. Multumesc pentru timpul acordat, în final vrei să le transmiti un mesaj cititorilor nostri:

11. Și eu vă mulțumesc și vă doresc  ”1 Decembrie fericit”! La mulți ani România!

- Advertisment -

Cele mai populare

Lansarea proiectului „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor- Jurnalul de Satu Mare SRL”

S.C. Jurnalul de Satu Mare S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate...

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Comentarii recente