Acasă interviu Jurnal Fata din Jurnal: Pintea Roxana - ”Cel mai mult apreciez la un...

Fata din Jurnal: Pintea Roxana – ”Cel mai mult apreciez la un om, bunătatea și respectul de sine”

1. Pentru început poti să-mi spui câteva lucruri despre tine?

1. Mă  numesc Pintea Roxana , am 18 ani și sunt elevă la Liceul de Arte Baia Mare . De obicei nu prea vorbesc depre mine , îmi place să îi las pe alții să mă descopere , să vadă adevărată identitate , pe cât posibil, prin prisma a ceea ce fac și nu numai .

Unele dintre cele mai mari pasiuni ale mele sunt fotografia , desenul și tot ce are legătură cu el inclusiv tatuajele . Mereu mi-a plăcut acest lucru și cred că este ceea ce mă definește cel mai bine .

Pintea Roxana (9)web2. Cum trebuie să arate pentru tine băiatul ideal?

2 . Nu am o anumită tipologie a ” băiatului ideal ”’. Consider că sunt mai multe lucruri care ar trebui luate în calcul când vine vorba de așa ceva și de persoane în general . Uneori aspectul interior poate să primeze mai mult decât cel exterior .

Pentru mine contează foarte mult să fie o persoană bună cu care te poți înțelege , să simți că poți să ai încredere în el și nu în ultimul rând să te poți baza pe el , să ști că la bine sau la rău va fi acolo pentru ține . Nu pot să spun că aspectul exterior nu contează , este important într-o oarecare măsură dar , asta nu are relevanță atunci când la interior este exact opusul .

3. Cum comentezi expresia ,,A  fi om e lucru mare, a fi domn e o întamplare”?

3. După părerea mea , această expresie reflectă bunătatea și capacitățile de înțelegere a entității umane . Aceste lucruri împreună cu respectul, bunăvoința și întrajutorarea ar trebui să definească omul în sinea lui dar , datorită anumitor factori , externi sau interni , el ajunge să își suprime din aceste calități .

Odată ajuns într-o anumită poziție , fie ea socială , financiară sau de altă natură , ajunge într-un fel sau altul să își modifice comportamentul . De aceea de multe ori se spune că ” să fi domn e o întâmplare ” . Din păcate din ce înce mai puțini își păstrează identitatea și caracterul curat , nepătat de aburii societății și reușesc să rămână intacti pentru a duce mai departe acel grad sau măsură a omeniei respectiv al decenței și nu numai .

Pintea Roxana (7)4. De ce crezi că tot mai multi tineri cad în patima drogurilor?

4. Acest subiect îl consider unul delicat oarecum deoarece , la baza lui pot să stea cauze emoționale , interioare , reflectate din situația familială , o anumită depresie suferită care nu s-a vindecat sau exterioare , bazate pe influență celor din jur și capacitatea de modelare a fiecăruia .

În ziua de azi , numărul tinerilor care au căzut în patima drogurilor a crescut simțitor în primul rând din cauza tentației și a neimpunerii unei anumite limite , personale sau parentale rezultate prin educație .

Deși părinții încearcă și vor încerca mereu să insufle calea cea bună , tânărul va fi atras de nevoia de cunoaștere și experimentare reușind să fie influențat de anumite criterii ale grupurilor sociale dar , asta depinde de cât de mult se lasă subjugat acestora .

5. Crezi în dragoste la prima vedere? De ce ?

5. În principiu da . Consider că fiecare își are jumătatea undeva , iar atunci când o v-a descoperi v-a simți de prima dată acel ceva special , fuziunea interioară numită dragoste.

Este poate pentru mulți un lucru greu sau deloc de conceput dar , în ambiguitatea lui nu ar trebui să căutăm un răspuns ci pur și simplu să ne ghidăm după propriile simțuri și sentimente.

6. Ce hobby-uri ai?

6. Unele dintre hobby-urile sau pasiunile mele sunt fotografiea , dansul , desenul și tatuajele , fiecare creionând o parte din stările , sentimentele și gândurile mele .

Pintea Roxana (10)7. Ce apreciezi cel mai mult la un om si ce nu?

7. Cel mai mult la un om apreciez bunătatea , respectul de sine și față de cei din jur , capacitatea de a se adapta , de a fi inventiv și inspirațional , de a fi sociabil , sincer și de a-și păstra acel gram de modestie . Ce nu apreciez în mod special la cineva pot să spun că e minciuna , egoismul și ura excesivă și lipsa de respect .

8. Ce înseamnă Satu Mare pentru tine?

8. Satu Mre pentru mine înseamnă fericire , copilărie , familie , amintiri , momente , prietenii , oameni frumoși și prietenoși , extaz , agonie , redescoperire , formare . Este un oraș care mereu se va află în mintea și sufletul meu , îmbibat în existența mea datoria fiecărui lucru care a stat la baza creării și existenței mele .

9. Cât crezi că pot conta banii în ziua de azi?

9. Banii contează într-o oarecare măsură dar , nu ar trebui să influențeze chiar așa mult întreagă noastră activitate și ființă deși sunt considerați motorul societății și implicit al existenței noastre… Contează pentru a duce un trăi decent și lipsit de griji , în ziua de azi ei ajungând să aibă o inportanță atât de mare încât să schimbe caractere , comportamente și personalități .

10. Crezi că o lume condusă de femei ar fi mai bună?

10. Nu știu dacă ar fi o lume mai bună . Până la urmă cel mai important este modul de gândire și de aplicare a anumitor norme care poate să fie făcută la fel de bine și de o femeie și de un bărbat . Este vorba de acea egalitate și posibilitatea acceptării personalității fiecăruia.

11. Multumesc pentru timpul acordat, în final vrei să le transmiti un mesaj cititorilor nostri:

11. Și eu vă mulțumesc și vă doresc  ”1 Decembrie fericit”! La mulți ani România!

- Advertisment -

Cele mai populare

Show-ul alegerilor americane continuă

Într-o conferință de presă de joi, echipa juridică a președintelui Donald Trump, condusă de Rudy Giuliani, a declarat că Trump a câștigat...

UTA Arad învinge campioana chiar la ea acasă

CFR Cluj, campioana în curs a României, a pierdut duminică seara pe teren propriu cu scorul de 1...

Ca de atâtea ori în istorie, liberalii vin să facă ordine!

Interviu cu Beniamin Kira, candidat PNL la Camera Deputaților Cunoscutul om de afaceri sătmărean, Beniamin Kira, este unul din...

Trag linie și scad…

          Niciodată nu am iubit bilanțurile, mai ales cele existențiale. Ce ai făcut, ce nu, unde ai greșit, sau unde ți-ai rupt...

Comentarii recente