29.8 C
New York City
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăDivertismentSâmbătă are loc Festivalul Concurs Național de folk „Octavian Bud” 

Sâmbătă are loc Festivalul Concurs Național de folk „Octavian Bud” 

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, organizează sâmbătă 22 octombrie 2022, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cea de-a IV- a ediție a Festivalului Concurs Național de Muzică Folk „Octavian Bud”.

Ideea acestui eveniment este aceea de a cinsti așa cum se cuvine memoria celui ce a fost Octavian Bud, o emblemă a folkului sătmărean, dar și național.

Octavian Bud a fost unul dintre cei mai cunoscuți folkiști din România. S-a născut în 18 iunie 1958, la Satu Mare şi a început să cânte la chitară din clasa a VIII-a. În perioada 1983 – 1985 a fost membru al Cenaclului Flacăra, apoi al Cenaclului „Totuşi Iubirea”. În Cenaclul Flacăra a cântat alături de regretatul Emilian Onciu, în grupul folk „Trupa din Nord”. În 1984 a primit premiul Cenaclului Flacăra pentru cea mai bună compoziţie a anului – „Niciodată”.

Satu Mare este o emblemă a folkului național. Mircea Florian, născut la Satu Mare fiind printre pionierii folkului românesc. 

Festivalul Național de Muzică Folk ,,Octavian Bud“ este conceput ca o manifestare artistică și culturală care se adresează interpreților și compozitorilor de muzică folk din țară și are drept scop descoperirea și promovarea de noi talente de creație și interpretare a muzicii folk.

Cocursul se va desfășura în Sala Mare a Casei de Cultură a Sindicatelor Satu Mare în data de 22 octombrie, de la ora 18:00, cu intrare liberă. Rezervarea locurilor la: 0753.055.545, sau la sediul Centrului de Creație, str. Mihai Viteazu nr. 32 –referent Gabriel Pustai.

În cadrul Galei de Premiere vor susține recitaluri: Magda Puskas și Sorina Bloj (Ecoul), Ducu Bertzi, Mircea Rusu, Valentin Moldovan, Carmen Bratosin, Adrian Lupescu, Denis Sarca și Alexandra Sorian.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente