Acasă Locale Stiri Satu Mare Femeile din Bârsău ucise cu ciocanul

Femeile din Bârsău ucise cu ciocanul

Viaţa celor două femei din Bârsău de Sus a fost curmată în cel mai cumplit mod. Criminalul le-a lovit cu un ciocan până a fost convins că acestea au murit.

În seara zilei de 10 decembrie, criminalul, Marin Pinte, a intrat în casa uneia dintre femei în vârstă de 54 de ani, cu intenţia de a o jefui. Bărbatul ştia că fiul ei lucrează în Franţa şi trimite bani acasă pentru finalizarea construcţiei casei. A încercat să îşi ducă planul la bun sfârşit, doar că în acel moment în casă a intrat o vecină în vârstă de 63 de ani pentru a o întreba dacă doreşte să cumpere o plapumă.

A furat 3300 de euro și 900 de lei

„La faţa locului a fost găsită arma crimei, sub cadavrele victimelor, respectiv un ciocan de dimensiuni mici, având baza de 2 centimetri, iar coada acestuia a fost găsită într-o cutie de carton aflată lângă cadavrele victimelor. În urma cercetărilor s-a constatat că, în data de 10.12.2019, numitul P.M. a pătruns, printr-o modalitate care încă nu a fost stabilită, în locuinţa victimei F.A., i-a aplicat acesteia şi victimei O.A. multiple lovituri în zona capului cu un ciocan, după care a sustras de la faţa locului suma de 3.300 euro şi suma de 900 de lei”, se arată în extrasul de încheiere pronunţată de judecătorii Tribunalului Satu Mare.

În faţa judecătorilor, Marin Pinte şi-a recunoscut faptele și este posibil să îşi petreacă 20 de ani în celula de detenţie.

„Astfel, infracţiunea de omor calificat, prin gradul de pericol social abstract pe care-l implică, creează un pericol concret pentru ordinea publică. Gravitatea acestui fenomen infracţional şi limitele de pedeapsă stabilite de legiuitor sunt elemente de natură a stârni o reacţie de oprobriu general puternică. Fapta inculpatului este de natură să ne conducă la concluzia că acesta reprezintă un pericol ridicat pentru siguranţa cetăţenilor din comunitatea din care provine. În lipsa unui răspuns ferm al autorităţilor judiciare considerăm că lăsarea în libertate a inculpatului P.M. poate crea în rândul cetăţenilor un sentiment de neîncredere în organele statului şi temerea că valorile sociale şi ordinea de drept nu pot fi protejate în mod eficient în astfel de cazuri. Pentru acest considerent, apreciem că trebuie păstrată în opinia ordinii publice ideea că instituţiile publice chemate să aplice legea sunt în măsură ca prin mijloace legale pot să ofere cetăţeanului siguranţa necesară”, se mai arată în extras.

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Mi-ar fi rușine,Viorel Buda!

Se spune că o campanie electorală nu este doar un prilej de confruntare între competitori, ci și - de multe ori -...

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Comentarii recente