Acasă sus Fetiță dintr-un centru de palsament obligată să se prostitueze

Fetiță dintr-un centru de palsament obligată să se prostitueze

O adolescentă de 14 ani dintr-un centru de plasament din Vaslui a fost exploatată sexual de patru persoane, care au fost trimise în judecată pentru trafic de minori și act sexual cu un minor. Aceștia au fost acuzate că au obligat-o pe fată să întrețină relații sexuale cu cel puțin patru bărbați pe zi. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Vaslui au trimis în judecată patru bărbați din Bârlad, cu vârste cuprinse între 23 și 53 de ani, pentru trafic de minori și act sexual cu un minor, după ce au obligat o fată de 14 ani să se prostitueze. Internată într-un centru de plasament din județul Vaslui, fata era obligată, potrivit anchetatorilor, să întrețină relații sexuale cu diverși clienți, în două apartamente din Bârlad aparținând proxeneților. Suma percepută de la fiecare client era de 40-50 de lei, adolescenta fiind constrânsă să întrețină relații sexuale cu cel puțin patru-cinci bărbați pe zi, potrivit rechizitoriului procurorilor.

“Minora a fost recrutată dintr-un centru de plasament de către unul dintre indivizi, fiind folosită pentru exploatarea sexuală. Sumele de bani obținute erau însușite în totalitate de către cei patru bărbați acuzați de trafic de minori. De altfel, și aceștia au întreținut relații intime cu fata de 14 ani, motiv pentru care au fost trimiși în judecată și pentru act sexual cu un minor”, a declarat, joi, șeful Biroului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, Doru Lașcu. Cei care au sesizat Poliția în acest caz au fost reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, după ce cadrele din centrul de plasament unde era cazată fata au observat o schimbare în comportamentul acesteia.

“Odată cu sesizarea Poliției, s-a luat măsura imediată de mutare a minorei într-un alt centru din județul Vaslui pentru a fi îndepărtată de acel mediu. Ulterior, fata a fost inclusă într-un program de reabilitare și recuperare psiho-emoțional, așa cum se procedează cu orice beneficiar în astfel de cazuri”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Ionuț Dănilă. Cei patru bărbați acuzați de trafic de minori și act sexual cu un minor vor fi judecați la Tribunalul Vaslui și riscă până la 15 ani de închisoare.

2 COMENTARII

  1. Centrele de plasament ar trebui sa fie mai atente la persoanele carora le acorda copiii spre adoptie.Acesti barbati merita inchisoare pe viata!

  2. Doamne fereste,am ajuns sa traim intr-o lume fara scrupule locul in care trebuia sa i se ofere protectie si ajutor,sa dovedit a fi de cosmar.

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente