Acasă Locale Stiri Satu Mare Finalizarea Proiectului „Modernizare Ambulatoriu Integrat al Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș”

Finalizarea Proiectului „Modernizare Ambulatoriu Integrat al Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș”

Unitatea Administrativ Teritorială Județul Satu Mare, în calitate de Beneficiar, a implementat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 – ” Îmbunătățirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenție 3.1- „Reabilitarea /modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”,  proiectul „Modernizare Ambulatoriu Integrat al Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș”, cod SMIS 5460, având ca Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și ca Organism Intermediar, Agenția de Dezvoltare Regională Nord Vest.

Obiectivul general al proiectului a vizat îmbunătățirea infrastructurii serviciilor de sănătate prin creșterea calității serviciilor de asistență medicală și eficientizarea acestora la nivelul Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș, județul Satu Mare.

Obiectivele specifice atinse prin acest proiect au fost de modernizare, echipare a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș, prin realizarea unor lucrări de reabilitare a clădirii, achiziționarea de mobilier și echipamente medicale moderne (ecografe, electroencefalografe, electromiografe, dopplere vasculare, videorectoscop, aparat terapie cu ultrasunete, aparat magnetoterapie  etc) pentru 17 cabinete de specialitate, respectiv crearea si dotarea a 5 noi servicii medicale  de specialitate.

Scopul acestui proiect a fost, de a conduce la scăderea numărului de pacienți redirecționați din cauza lipsei dotărilor, crearea condițiilor pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației la nivelul județului Satu Mare și la îmbunătățirea accesului la servicii medicale de calitate din cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș.

Valoarea totală a proiectului a fost de 1.815.458,28 lei, din care finanțarea nerambursabilă a fost de 1.660.728,86 lei,  iar contribuția beneficiarului 154.729,42 lei.

Durata implementării proiectului a fost de 49 luni, respectiv 30.06.2010-30.07.2014.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente