Acasă Politica National Florin Cîțu și Ludovic Orban și-au anunțat candidaturile la șefia PNL

Florin Cîțu și Ludovic Orban și-au anunțat candidaturile la șefia PNL

30 mai 2021 – zi importantă în sânul Partidului Național Liberal. Ludovic Orban – actualul președinte PNL, și Florin Cîțu – premierul României, și-au anunțat candidaturile pentru conducerea partidului.

În cadrul Consiliului Național al PNL de duminică, liberalii au votat calendarul oficial al alegerilor ce vor avea loc în partid. Congresul PNL va avea loc pe 25 septembrie 2021, iar în perioada 1 iulie – 10 august 2021 vor fi organizate conferințele județene de alegeri, în cadrul cărora se vor alege conducerile organizațiilor județene PNL. După alegerile din teritoriu, în următoarele 45 de zile, până la data de 25 septembrie, se va desfășura campania internă pentru Congres.

Theodor Stolojan va conduce comisia ce se va ocupa de organizarea Congresului PNL, comisie care este formată din susținătorii celor doi candidați.

Înainte de începerea ședinței Consiliului Național al PNL, Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la șefia partidului

„Colegi liberali, dragi români, mulțumesc că sunteți alături de mine când fac acest anunț important pentru partid, pentru România si pentru mine. Am decis să mă înscriu în competiția pentru șefia Partidului Național Liberal. Le mulțumesc liderilor puternici  din PNL care au crezut în mine și care astăzi mă susțin în decizia mea. 

Sunt un liberal convins, un om care a trăit toată viața după principiile liberale. Doar liberalismul salvează România.

O să vă spun ce vreau și de ce candidez. PNL are nevoie de un suflu nou, în același timp să ducă mai departe principiile liberale. Promisiuni auziți zilnic. Eu v-am obișnuit cu mai puține vorbe, mai multe fapte. Mă voi asigura că PNL va fi cel puțin 8 ani la guvernare. Vă spun că voi câștiga, nu există altă variantă și vă invit și pe voi, colegi liberali, să faceți parte din echipa câștigătoare.” a declarat Florin Cîțu.

Lideri importanți ai partidului susțin candidatura lui Florin Cîțu

Lideri importanți ai partidului, miniștrii, deputați, președinți de Consilii Județene, primari etc, au fost alături de Florin Cîțu la momentul anunțului. Rareș Bogdan, Emil Boc, Robert Sighiartău, Gheorghe Flutur, Vergil Chițac, Raluca Turcan, Lucian Bode, Virgil Popescu, Nicolae Ciucă , Adrian Cozma etc, sunt pe lista susținătorilor lui Cîțu la șefia PNL.

De la Satu Mare a participat și o delegație condusă de președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma. Pe lângă deputatul PNL de Satu Mare îi amintim pe cei doi vicepreședinți ai CJ Satu Mare, Ioan Rus și Cristian Valer Beșeni și viceprimarul Adelin Ghiarfaș.

Ludovic Orban: Echipa mea este PNL

Ludovic Orban a salutat decizia premierului de a candida, și și-a exprimat încrederea că va exista o competiție onestă din care Partidul Național Liberal va ieși mai câștigat.

„Astăzi dimineață, prim-ministrul României și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al PNL. Salut acest anunț care dă drumul la o competiție în Partidul Național Liberal care sunt convins că va face bine PNL. Va fi o competiție de viziuni, proiecte, obiective care să arate românilor că PNL are capacitatea să ofere o bună guvernare. Salut, Florin, intrarea în cursă.

Am avut o discuție cu domnul Florin Cîțu și în mod evident va exista un gentleman agreement care să ducă la o competiție onestă, pozitivă, în care să arătăm bogăția de resurse umane a PNL și capacitatea PNL de a genera oferte de guvernare”, a spus Orban.

SURSA FOTO: https://www.facebook.com/pnl.ro/photos/pcb.4272668949451776/4272666459452025/

- Advertisment -

Cele mai populare

Grup infracțional destructurat. Vindeau droguri și în zona liceelor

În cursul zilei de astăzi, în județul Satu Mare și Bihor, au fost efectuate 30 de percheziții domiciliare....

A fost răpus de Covid la cei 100 de ani

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 15761 îmbolnăviri, 14032 vindecări și 450 decese cauzate de coronavirus....

Sute de telefoane și laptopuri confiscate în Vama Peta

În cursul zilei de sâmbătă, 25 septembrie, un tânăr din Suceava s-a prezentat în...

Adrian Cozma – ales în funcția de vicepreședinte al Partidului Național Liberal

Consiliul Naţional al Partidului Național Liberal s-a reunit duminică, 26 septembrie, la Romexpo, pentru alegerea celorlalte funcţii de...

Comentarii recente