29.8 C
New York City
marți, iulie 5, 2022
AcasăPoliticaNationalFOTO |Imagini cu primele convoaie militare SUA, în drum spre baza Mihail...

FOTO |Imagini cu primele convoaie militare SUA, în drum spre baza Mihail Kogălniceanu

În cursul serii de miercuri, 9 februarie 2022, în România au ajuns primele convoaie cu tehnică militară SUA. Primele elemente de tehnică militară ale detașamentului SUA care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar au intrat în țara noastră pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad.

După trecerea frontierei de stat, autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, s-au deplasat pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București – baza NATO Mihail Kogălniceanu.

”TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari  ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

Restul tehnicii de luptă, precum și militarii acestui batalion vor sosi în România în perioada imediat următoare”, se arată într-un comunicat al MApN.

„Misiunea clară a acestor soldați este de a demonstra angajamentul nostru ferm către aliații noștri. Din baza avansată din România, soldații noștri vor lucra îndeaproape cu forțele din țara gazdă și parteneră. Împreună, vor realiza antrenamente dure, realiste, care vor crește gradul de interoperabilitate şi încredere”, a declarat Joe Ewers, colonel în Regimentul 2 de Cavalerie.

În aceste zile vor ajunge treptat aproximativ 1.000 de soldați americani în România, redislocați din Germania, în contextul crizei generată de acțiunile Federației Ruse în Estul Europei.

Foto: Sebastian Tătaru

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente