29.8 C
New York City
marți, iulie 5, 2022
AcasăEconomico-socialSocialFoto. Povestea sătmărencei care trăia într-o baracă

Foto. Povestea sătmărencei care trăia într-o baracă

Povestea doamnei Ecaterina, sătmăreanca cu dizabilități care până mai ieri locuia într-o baracă, descurcându-se de pe o zi pe alta, a fost adusă în atenția sătmărenilor de Direcția de Asistență Socială – DAS Satu Mare.

Sătmăreanca a ajuns în atenția asistenților sociali iar aceștia au făcut tot posibilul ca să îi găsească un cămin, unde să se simtă îngrijită și în siguranță. Cu ajutorul unor oameni de bine, acest scop a fost atins, iar începând de miercuri, 25 mai 2022, doamna Ecaterina își va trăi anii bătrâneții în Centrul rezidențial Lucica.

„Un acoperiș deasupra capului este pentru mulți oameni necăjiți un vis pe care sunt conștienți, în sinea lor, că nu îl pot îndeplini. Asta mai ales atunci când ajung la o vârstă și mai ales dacă la anii ce însumează o viață grea și plină de încercări se mai adaugă o dizabilitate.

Printr-un efort comun al specialiștilor Direcției de Asistență Socială Satu Mare, al Centrului rezidențial Lucia și al Fundației Hans Lindner, doamna Nagy Ecaterina, o persoană vârstnică cu dizabilități, are de azi o viață mai bună. Locuia într-o baracă, trăind în condiții dificile de pe o zi pe alta. De azi, prin grija și atenția personalului Centrului rezidențial Lucia, doamna Ecaterina va avea parte de zile mai liniștite, de condiții decente de trai, de hrană și tot ceea ce are nevoie un om.

Centrul Social de Urgență pentru Adulți dorește să le mulțumească pe această cale pentru implicare întreg corpului de personal al Centrului Lucia și Fundației Hans Lindner pentru asigurarea transportului”, este mesajul transmis de DAS Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente