sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăreportajeFOTO. Trei români au șansă la o nouă viața după ce familia...

FOTO. Trei români au șansă la o nouă viața după ce familia unei sătmărence a fost de acord cu prelevarea de organe

Miercuri, 21 septembrie 2022, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare a avut loc a doua prelevare de organe din acest an. Transplantul de miercuei s-a realizat de la o pacientă în vârstă de 70 de ani, decedată în urma unui accident vascular cerebral, a cărui familie a ales să spună ”da” pentru donarea de organe.

Pentru intervenţia de prelevare ficat, la Satu Mare, a fost prezentă echipa Institutului Clinic Fundeni, formată din Dr. Guenadiy Vatachki şi Dr. Marius Păun, care a adus speranța la viaţă pentru o pacientă de 40 de ani, aflată la cumpăna dintre viață și moarte din cauza unei insuficienţe hepatice acute post ingestie ciuperci. Intervenţia salvatoare de transplant hepatic a fost realizată cu succes de echipa chirurgicală a Centrului de Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, condusă de Prof.Dr. Vladislav Braşoveanu, cu suportul indispensabil al echipei ATI: Conf.Dr. Mihai Popescu, Dr. Andrada Tudor, Dr. Marian Tudoroiu, potrivit echipei Agenției Naționale de Transplant.

Rinichii au fost prelevaţi de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Dan Pop. La Cluj, echipele de transplant ale ICUTR Cluj, conduse de Dr. Dan Pop şi Dr. Mihai Suciu care au încheiat cu succes încă o verigă din acest lung lanţ.

Trei români au primit o nouă șansă la viață în urma acestui gest suprem făcut de familia pacientei din Satu Mare. Astfel, un bărbat de 65 de ani, şi o femeie de 56 de ani, au primit şansa la o viață normală datorită operațiilor de transplant renal iar o femeie de 40 de ani a primit și ea șansa la o nouă viața în urma transplantului de ficat.

„Mulțumim cu profund respect şi recunoştinţă familiei unei paciente care a fost de acord să ajute alți oameni necunoscuți, dăruindu-le o șansă la viață. (…) Datorită generozităţii familiei şi efortului echipei ATI și de coordonare a spitalului din Satu Mare (Dr. Diana Blanca Goia – coordonator transplant, Dr. Vitalie Moroșanu – kdp), precum și susținerii echipei de management, pentru alţi 3 oameni destinul s-a schimbat în bine. (…) Respect și recunoștință tuturor echipelor medicale implicate, care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă ultima şansă la viaţă. Mulţumim tuturor celor care înţeleg că donarea de organe este un gest suprem de altruism, bunătate şi iubire faţă de semeni”, mai transmite echipa Agenției Naționale de Transplant.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente