duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocaleFurtuni mari aseara in toata tara si in Satu Mare

Furtuni mari aseara in toata tara si in Satu Mare

Furtunile și vijelii au făcut ravagii în toata tara marți după-amiază. În Capitală, un copac a fost doborât de vântul puternic, în țară în mai multe orașe străzile au fost acoperite de puhoaie de apa. Meteorologii au emis, marți, un cod galben de furtuni pentru jumatate de tara. După ce mercurul din termometre a urcat la cele mai înalte cote din acest an, jumătate din țară se află sub cod galben de furtuni. În București, traficul rutier a fost blocat, marți, pe două benzi de pe Șoseaua Mihai Bravu, din cauza unui copac căzut, pe sensul de mers dinspre Piața Iancului înspre Piața Muncii. Mașinile au circulat pe banda a 3-a și pe linia de tramvai până când echipajele ISU București au reușit să îndepărteze copacul de pe carosabil. Capitala și 17 județe din jumătatea de est a țării se află în intervalul marți, ora 15.00 – miercuri, ora 15.00, sub cod galben de furtună, potrivit unei atenționări emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

La Orșova, aleile pietonale din parcuri și câteva străzi au fost blocate, marți, de copacii rupți de furtună. Din fericire, viceprimarul Constantin Negulescu a declarat că nicio persoană nu a fost rănită.

La Botoșani, a plouat atât de tare încât mai multe străzi din centrul orașului au fost inundate, iar în sudul țării, în Giurgiu, ploile torențiale au făcut, de asemenea, prăpăd. În județul Giurgiu, mai multe localități au rămas fără energie electrică, zeci de copaci au fost rupți de vântul puternic, iar mai multe străzi străzi și gospodării au fost inundat. În municipiul Giurgiu acoperișul unui bloc a fost luat de vânt, fiind nevoie de intervenția echipajelor de la ISU, deoarece acesta obtura intrarea în imobil. Trei gospodării au fost inundate și trei copaci au fost rupți în municipiu în urma vijeliei.

Au mai fost înregistrați copaci rupți și căzuți pe șosea în localitățile Bulbucata, Singureni, Iepurești, Greaca și DN5 Giurgiu-București în dreptul localității Remuș. Cantitățile de apă înregistrate au fost de aproximativ 10 l/mp, vântul a bătut cu 15m/secundă și grindina a fost de un milimetru. La Vaslui, Stadionul Municipal, pe care echipa locală își dispută meciurile din Liga I, a fost inundat în urma unei ploi torențiale, pompierii militari intervenind cu două echipaje pentru evacuarea apei de pe suprafața de joc și de pe pista de atletism. Pe alocuri, apa a atins și jumătate de metru.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente