Acasă Locale Nationale Liderului UDMR, Kelemen Hunor INTERZIS în Ucraina

Liderului UDMR, Kelemen Hunor INTERZIS în Ucraina

Kelemen Hunor nu are dreptul să intre pe teritorul statului vecin, din catuza acțiunilor extremiste pe care le promovează. El a primit interdicție încă din 2017 când ar fi folosit PAȘAPORTUL UNGURESC.

Liderului UDMR, Kelemen Hunor i-a fost refuzat accesul în Ucraina, fără nicio explicație clară. El precizează că l-a informat ministrul român de Externe și că se va adresa Ambasadei .
A aflat sâmbătă tocmai la graniţă când voia să intre în ţara vecină alături de „doi colegi din UDMR” pentru a participa la evenimentul dedicat împlinirii a 30 de ani de la înfiinţarea Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică.
„Am plecat sâmbătă spre Ucraina, împreună cu doi colegi din UDMR, am vrut să ajung în Ujhorod pentru a participa la a 30-a aniversare de la înfiinţarea Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică. Eram în Ungaria la un punct de trecere a frontierei cu Ucraina şi am dat paşapoartele, iar după ce am aşteptat în maşină, după care cei de la poliţia de frontieră mi-au spus că nu am voie să intru în Ucraina, fără să primesc vreun motiv, fără să mi se dea o explicaţie. Cei doi colegi cu care eram ar fi putut să intre, dar eu nu. Am primit un formular în limba ucraineană ca să îl semnez şi mi-au pus o ştampilă în paşaport cu interdicţia de a intra în Ucraina până în 13 octombrie 2020”, a afirmat Kelemen Hunor.
Kelemen Hunor interzis încă din 2017
Ambasadorul Ucrainei, Oleksandr Bankov a declarat că, Kelemen Hunor i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Ucrainei încă din 03.11.2017. De atunci domnia sa a mai încercat să intre în Ucraina folosind pașaportul ungar și a fost refuzat, drept dovada că i-a fost bine cunoscută decizia autorităților ucrainene.
Și de data această conform legislației în vigoare a Ucrainei domnului Kelemen Hunor i-a fost înmânată decizia autorităților de frontieră privind interzicerea intrării pe teritoriul statului ucrainean pe care a și semnat-o. E adevărat că decizia nu conține motive, dar o astfel de practică e comună pentru toate statele europene”, a scris pe pagina sa de Facebook ambasadorul.
Ce treabă are Ungaria, dacă Kelemen spune că nu are cetățenie maghiară?
Liderul UDMR susține că nu are paşaport unguresc şi că nu a mai încercat să intre în Ucraina, aşa cum a susţinut ambasadorul Ucrainei.
Ungaria consideră inacceptabilă aplicarea interdicţiei de a intra pe teritoriul Ucrainei a preşedintelui UDMR, Hunor Kelemen, motiv pentru care, ambasadorul Ucrainei la Budapesta este convocat luni la Ministerul ungar de Externe, a informat Tamás Menczer, secretar de stat în cadrul ministerului, potrivit agenţiei MTI.
„Nu am încercat să intru în Ucraina şi nu am paşaport unguresc”, a declarat Kelemen Hunor. Acesta i-a cerut ambasdorului Ucrainei în România să facă publice informaţiile la care face referire – la ce frontieră şi cu paşaport ar fi vrut să intre.
„Cereţi date de la ambasador. Când s-a întâmplat şi acte oficiale. Eu am acte cu incidentul de azi. Acum să vină el cu date şi să spună când, la ce frontieră şi cu ce paşaport am vrut să intru”, a declarat presei Kelemen Hunor.
Liderul UDMR a mai susținut că incidentul de sâmbătă reprezintă o încălcare a tratatului de bază româno-ucrainean, articolul 13, punctul 7.

- Advertisment -

Cele mai populare

Predica la Duminica Pescuirii minunate.

Domnul este datatorul tuturor darurilor. Orice dar al lui Dumnezeu e desavarsit; atat de desavarsit incat omul se minuneaza. Minunea nu este...

Testul alegerilor

Un scrutin considerat un test înaintea alegerilor legislative cruciale prevăzute în decembrie, ameninţat de un puternic absenteism din cauza intensificării epidemiei de...

Românii decid azi cine îi va reprezenta

După primele ore de vot la alegerile locale 2020, la urne s-au prezentat 1.398.356 de persoane, o prezență de 7,64%, potrivit centralizării...

România feerică

Hotelul e pentru cei care nu se pot lipsi de confort, cortul e pentru aventurieri dar pentru nonconformişti, pentru cei care preferă...

Comentarii recente