Acasă Locale Stiri Satu Mare Guvernul a adoptat ordonanța privind migrația aleșilor locali. Ponta: “Trebuie să facem...

Guvernul a adoptat ordonanța privind migrația aleșilor locali. Ponta: “Trebuie să facem dreptate!”

Subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas a primit în cadrul audiențelor susținute joi, 28 august 2014, un număr de zece persoane.

Marcel Borca, consilier sătesc în localitatea Mesteacăn, comuna Halmeu a solicitat sprijin pentru a rezolva starea tensionată existentă între Primărie și directorul Școlii Gimnaziale din localitate. Aceasta din urmă ar amâna evacuarea bunurilor din unitatea de învățământ, motiv pentru care se tergiversează începerea lucrărilor de reamenajare a imobilului, conform unui proiect aprobat prin hotărâre de Consiliu Local în luna august 2014. Delegatul sătesc a solicitat medierea situației de către Instituția Prefectului, în considerentul în care lucrările trebuie finalizate până la data de 31 decembrie 2014. Subprefectul Altfatter Tamas a solicitat conducerii Inspectoratului Școlar Județean verificarea aspectelor semnalate de către persoana prezentă în audiențe.

Bucs Rozalia din Satu Mare a cerut să fie lămurită cu privire la posibilitatea de a primi pensie de urmaș după soțul decedat, care a lucrat timp de 42 ani în cadrul C.F.R, însă înainte de a deceda acesta nu avea calitatea de pensionar. Instituția Prefectului a înaintat problema conducerii Casei Județene de Pensii, iar persoana va fi informată în scris despre soluția legală în cauză.

Ioan Vezentan, reprezentantul unei societăți de transport persoane din Satu Mare a reclamat faptul că transportatorii ilegali de persoane(așa-zișii pelicani) le provoacă pagube importante prin activitatea ilicită pe care o desfășoară pe traseele Satu Mare-Doba-Boghiș și Satu Mare-Vetiș-Oar. În acest sens, subprefectul Altfatter Tamas s-a adresat conducerii Inspectoratului de Poliție al județului Satu Mare pentru a dispune acțiuni periodice de verificare în domeniu și luarea măsurilor, conform legislației în vigoare.

Majoritatea persoanelor care au cerut sprijinul Instituției Prefectului în cadrul audiențelor susținute joi, 28 august 2014, au probleme de fond funciar sau privind relațiile cu vecinii.

Următoarele audiențe de la nivelul Instituției Prefectului vor fi susținute marți, 2 septembrie 2014, de la ora 10,00 de către prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram. De asemenea, subprefectul Altfatter Tamas va susține audiențe joi, 4 septembrie 2014, de la ora 10,00.

Persoanele interesate se pot înscrie prin intermediul consilierului cu relații publice, Florian Găzdac, la numărul de telefon 0261.713.120 sau pe e-mail la adresa [email protected]mare.ro.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lucruri inedite pe care nu le știai despre cafea

Pentru multe persoane, consumul de cafea este un adevărat ritual zilnic. Românii nu sunt printre marii consumatori de cafea la nivel european...

Joe Biden a schimbat din prima zi deciziile lui Trump

În primele ore după ce a devenit președinte al Statelor Unite, Joe Biden a semnat 17 decrete prezidențiale. Primul a făcut obligatorii purtarea măștii și...

Bucuresti relaxează restricţiile

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri că, dacă rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori se va menține sub 3...

Facultatea şi viaţa studentului în 2021

Odată cu începerea semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor redeschide, în timp ce revenirea studenților la cursuri în format fizic este...

Comentarii recente