Acasă Locale Stiri Satu Mare Zece persoane și-au prezentat problemele în audiențe la subrefect

Zece persoane și-au prezentat problemele în audiențe la subrefect

Subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas a primit în cadrul audiențelor susținute joi, 28 august 2014, un număr de zece persoane.

Marcel Borca, consilier sătesc în localitatea Mesteacăn, comuna Halmeu a solicitat sprijin pentru a rezolva starea tensionată existentă între Primărie și directorul Școlii Gimnaziale din localitate. Aceasta din urmă ar amâna evacuarea bunurilor din unitatea de învățământ, motiv pentru care se tergiversează începerea lucrărilor de reamenajare a imobilului, conform unui proiect aprobat prin hotărâre de Consiliu Local în luna august 2014. Delegatul sătesc a solicitat medierea situației de către Instituția Prefectului, în considerentul în care lucrările trebuie finalizate până la data de 31 decembrie 2014. Subprefectul Altfatter Tamas a solicitat conducerii Inspectoratului Școlar Județean verificarea aspectelor semnalate de către persoana prezentă în audiențe.

Bucs Rozalia din Satu Mare a cerut să fie lămurită cu privire la posibilitatea de a primi pensie de urmaș după soțul decedat, care a lucrat timp de 42 ani în cadrul C.F.R, însă înainte de a deceda acesta nu avea calitatea de pensionar. Instituția Prefectului a înaintat problema conducerii Casei Județene de Pensii, iar persoana va fi informată în scris despre soluția legală în cauză.

Ioan Vezentan, reprezentantul unei societăți de transport persoane din Satu Mare a reclamat faptul că transportatorii ilegali de persoane(așa-zișii pelicani) le provoacă pagube importante prin activitatea ilicită pe care o desfășoară pe traseele Satu Mare-Doba-Boghiș și Satu Mare-Vetiș-Oar. În acest sens, subprefectul Altfatter Tamas s-a adresat conducerii Inspectoratului de Poliție al județului Satu Mare pentru a dispune acțiuni periodice de verificare în domeniu și luarea măsurilor, conform legislației în vigoare.

Majoritatea persoanelor care au cerut sprijinul Instituției Prefectului în cadrul audiențelor susținute joi, 28 august 2014, au probleme de fond funciar sau privind relațiile cu vecinii.

Următoarele audiențe de la nivelul Instituției Prefectului vor fi susținute marți, 2 septembrie 2014, de la ora 10,00 de către prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram. De asemenea, subprefectul Altfatter Tamas va susține audiențe joi, 4 septembrie 2014, de la ora 10,00.

Persoanele interesate se pot înscrie prin intermediul consilierului cu relații publice, Florian Găzdac, la numărul de telefon 0261.713.120 sau pe e-mail la adresa [email protected]

- Advertisment -

Cele mai populare

Țara minunilor naturale în orice sezon

Știm că cel mai probabil nu-ți stă mintea la vacanțe tocmai acum, dar pandemia se va sfârși la un moment dat și...

Conștiința, gândul lui Dumnezeu din om

În conștiință, omenescul se întâlnește cu dumnezeiescul. Ea e și a lui Dumnezeu și a omului. Prin ea, omul se află în...

Fructe cu conținut scăzut de carbohidrați

Fructele conțin carbohidrați sănătoși, dar, dacă vrei să slăbești, e bine să fii atent ce fel de fructe alegi. Iată care dintre...

Municipiul Satu Mare, în scenariul roșu!

Municipiul Satu Mare este în scenariul roșu, după ce s-a depășit trei cazuri la mia de locuitori. Barurile și restaurantele se vor...

Comentarii recente