Acasă Locale Nationale Guvernul a modificat regulamentul de urbanism cu o derogare de la normele...

Guvernul a modificat regulamentul de urbanism cu o derogare de la normele de sănătate a locuitorilor

Rețelele de comunicații electronice și infrastructura asociată vor putea fi amplasate și în varianta supraterană, în intravilan și extravilan, Guvernul aprobând pentru aceasta o excepție de la normele legale privind calitatea spațiului public, protecția mediului, sănătatea și siguranța locuitorilor.

Derogarea a fost decisă de Guvern printr-o hotărâre care modifică regulamentul general de urbanism.

Legislația actuală stabilește că, în scopul asigurării calității spațiului public, a protecției mediului și siguranței și sănătății locuitorilor, precum și pentru cresterea gradului de securitate a rețelelor edilitare, în zona drumurilor publice situate în intravilanul localităților, lucrările de construcții pentru realizarea/extinderea rețelelor edilitare de tipul conductelor de alimentare cu apă și de canalizare, sistemelor de transport gaze, țiței sau alte produse petroliere, rețelelor termice, electrice, de telecomunicații și infrastructurii ori altor instalații sau construcții de acest gen, inclusiv pentru traversarea de către acestea a drumurilor publice, se execută în varianta de amplasare subterană.

Guvernul a decis însă ca, prin excepție de la această regulă, rețelele de comunicații electronice și infrastructura asociată acestora să poată fi amplasate și în varianta supraterană, în intravilanul și extravilanul comunelor, satelor și localităților aparținătoare orașelor și municipiilor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dieta raw-vegană

Beneficii și riscuri Ce înseamnă dieta raw vegană, ce beneficii pentru sănătate are și la ce să fii...

Spre groapă, râzând…

Speram ca măcar la alegerile parlamentare să nu se repete comedia amară de la locale și când spun asta, mă gândesc la...

,,Prin cântec îmi exprim trăirile”

Interviu  cu interpretul Darius Câmpean Încercăm să îi aducem în atenția publică pe acei tineri care înțeleg că o...

Muzeul Daciei Românești din Satu Mare este unic în țară!

El aparține omului de afaceri, Beniamin Kira Fără îndoială, cel mai atipic muzeu din județul nostru, Muzeul Daciei Românești,...

Comentarii recente