Acasă Locale Internationale SUA vor să staționeze în Europa, posibil în România, 150 de tancuri...

SUA vor să staționeze în Europa, posibil în România, 150 de tancuri și vehicule blindate

Statele Unite intenționează să staționeze aproximativ 150 de tancuri și vehicule blindate în Europa – în România, Polonia sau țările baltice – până la sfârșitul lui 2015, care vor fi utilizate în cadrul antrenamentelor forțelor americane în regiune.

Unele dintre aceste vehicule ar putea fi staționate în Polonia, România sau în țările baltice, a declarat general-locotenentul Ben Hodges, comandantul forțelor armate americane în Europa, într-un interviu.

În opinia lui Hodges, există riscul ca separatiștii proruși din estul Ucrainei să lanseze o nouă ofensivă în primăvară, în contextul în care Rusia neagă că ar fi implicată în conflictul ucrainean.

El a motivat intenția Washingtonului de a staționa vehicule blindate în Europa prin necesitatea de consolida Europa de Est în caz de urgență.

„Spre sfârșitul lui (…) 2015, vom reuși să transportăm tot echipamentul necesar pentru a forma o brigadă solidă. Aceasta înseamnă trei batalione plus un escadron de recunoaștere, sedii pentru artilerie, ingineri care vor fi staționați în Europa”, a declarat Ben Hodges.

„Vorbim despre aproximativ 150, poate 160 de tancuri de tip M1, precum și vehicule de luptă de tip M2 Bradley și 24 de piese de artilerie cu autopropulsie”, a adăugat el.

El a subliniat că încă nu a fost luată o decizie privind menținerea vehiculelor blindate în regiune.

Potrivit lui Hodges, cel puțin o treime din aceste tancuri vor rămâne staționate în bazele de antrenament americane din Germania. De asemenea, câteva vehicule ar putea fi distribuite în țările baltice, Polonia sau România, dacă va exista un interes strategic și aceste țări vor accepta staționarea vehiculelor americane.

- Advertisment -

Cele mai populare

Show-ul alegerilor americane continuă

Într-o conferință de presă de joi, echipa juridică a președintelui Donald Trump, condusă de Rudy Giuliani, a declarat că Trump a câștigat...

UTA Arad învinge campioana chiar la ea acasă

CFR Cluj, campioana în curs a României, a pierdut duminică seara pe teren propriu cu scorul de 1...

Ca de atâtea ori în istorie, liberalii vin să facă ordine!

Interviu cu Beniamin Kira, candidat PNL la Camera Deputaților Cunoscutul om de afaceri sătmărean, Beniamin Kira, este unul din...

Trag linie și scad…

          Niciodată nu am iubit bilanțurile, mai ales cele existențiale. Ce ai făcut, ce nu, unde ai greșit, sau unde ți-ai rupt...

Comentarii recente