Acasă Locale Stiri Satu Mare Guvernul alocă 7 milioane lei Ministerului Dezvoltării, 6 mililoane lei la mănăstiri...

Guvernul alocă 7 milioane lei Ministerului Dezvoltării, 6 mililoane lei la mănăstiri și 1 milion lei ICR Beijing

Guvernul a decis alocarea din Fondul de rezervă a sumei de 7,18 mil. lei Ministerului Dezvoltării, pentru administrația locală, a sumei de 6 mil. lei pentru două mănăstiri și un centru eparhial, precum și a aproape un milion de lei pentru înființarea Institutului Cultural al României la Beijing.

Bugetul Ministerului Dezoltării Regionale și Administrației Publice a fost suplimentat din Fondul de rezervă bugetară cu 7,18 milioane lei în cadrul capitolului „Locuințe, servicii și dezvoltare publică”, titlul „Transferuri între unități ale administrației publice”, articolul „Transferuri curente”.

Repartizarea acestor sume în teritoriu se va face prin ordin al viceprim-ministrului și ministrului Dezvoltării și Administrației, Liviu Dragnea.

Executivul a decis totodată suplimentarea bugetului Secretariatului de Stat pentru Culte, din Fondul de rezervă, cu 6 milioane lei, sumă ce va fi împărțită în mod egal între Centrul Eparhial Iași, Mănăstirea Nicula și Mănăstirea Tismana, care vor primi astfel fiecare câte 2 milioane lei.

De asemenea, din Fondul de rezervă a fost suplimentat bugetul Ministerului Afacerilor Externe cu 967.000 lei pentru finanțarea cheltuielilor privind înființarea și funcționarea Institutului Cultural al României la Beijing.

Tot din Fondul de rezervă a mai fost alocată MAE suma de 226.000 lei pentru achitarea debitelor restante din chirii cu care Comisia Fulbright figurează în evidențele R.A.-A.P.P.S., ca urmare a preluării de către Externe a administrării imobilului în care funcționează Comisia.

Alți 245.000 lei au fost alocați MAE pentru reîntregirea Fondului de finanțare a acțiunilor de gestionare a crizelor, alerte consulare și reacție rapidă.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente