Acasă Locale Nationale Guvernul din umbră al PDL

Guvernul din umbră al PDL

Prim-ministrul guvernului alternativ al PDL, Cătălin Predoiu, a anunțat, luni, componența guvernului din umbră, printre miniștrii „din umbră” aflându-se Monica Macovei, la Justiție, Gheorghe Ialomițianu – Finanțe, Andreea Paul – Economie, Gheorghe Ștefan – Agricultură și Lucian Bode – Energie.

Cătălin Predoiu a precizat că guvernul alternativ al PDL are 16 portofolii, șase din 10 miniștri sunt femei, nouă din 16 miniștri sunt oameni noi, iar media de vârstă este de 45 de ani.

El a arătat că în acest guvern alternativă al democrat-liberalilor funcția de ministru al Afacerilor Externe este ocupată de Radu Carp, ministrul Apărării – Marinică Dincă, ministrul Internelor – Alin Tișe, ministrul Justiției – Monica Macovei, al Economiei – Andreea Paul și al Finanțelor – Gheorghe Ialomițianu.

Ministerul Agriculturii este condus de Gheorghe Ștefan, cel al Energiei de Lucian Bode și Infrastructura de Anca Boagiu.

Din guvernul alternativ al PDL mai fac parte, ca ministru al Fondurilor Europene. Alexandru Nazare, ministru al Muncii – Claudia Boghicevici, ministrul Mediului – Sulfina Barbu, ministrul sănătății – Dragoș Șerban, al Educației Raluca Turcan, în timp ce la Cultură pe funcția de ministru se află Radu F. Alexandru, iar cea de ministru al Tinretului – Sorin Moldovan.

Cătălin Predoiu a mai spus că funcția de ministru al Agriculturii este ocupată de Gheorghe Ștefan, cel care este vicepreședinte al PDL și nu de primarul cu același nume.

Cătălin Predoiu a arătat că democrat-liberalii au stabilit și trei secretari de stat la Ministerul Muncii, Sănătății și al Educației care să fie ocupate de Maria Moța, Cristina Dobre și respectiv Adrian Miroiu.

Cătălin Predoiu a mai spus că USL a instalat la guvernare „o inaptocrație, un guvern de oameni inepți să ofere soluții” și a arătat că rolul guvernului alternativ va fi de a monitoriza activitatea miniștrilor în exercițiu, de a spune greșelile acestora și de a merge prin țară pentru a fi aproape de oameni.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente