Acasă Locale Stiri Satu Mare Jandarmii sătmăreni au început campania de donare de sânge

Jandarmii sătmăreni au început campania de donare de sânge

Incepând de azi, 23 septembrie și până în 25 septembrie a.c, jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare se implică activ în campania benevolă de donare de sânge, organizată la nivelul unității, conștienți fiind de faptul că „dăruind o picătură din sângele tău, dai o șansă vieții aproapelui”.
Astfel, astăzi începând cu ora 8,30, un număr de 25 de jandarmi în frunte cu inspectorul șef al unității, col. Gheorghe Avram au răspuns apelului făcut de Directorul Centrul de Transfuzii Sanguine Satu Mare, dr. DOINA CRIȘAN și s-au prezentat pentru a dona sânge, salvând în acest fel pe cei aflați în suferință. În acest moment județul Satu Mare se confruntă cu o gravă criză de sânge.
Sub deviza „Un strop de sânge, o șansă la viață” cadrele au înțeles să participe la aceasta acțiune de într-ajutorare a semenilor noștri aflați în nevoi.
Astfel, până în prezent au răspuns prezent, apelului comenzii inspectoratului, un număr de aproximativ 40 de cadre ale unității, care pe parcursul următoarelor zile, în funcție de disponibilitățile programului de muncă se vor deplasa la Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare, unde după efectuarea analizelor preliminare li se va recolta sânge.
Trebuie să conștientizăm importanța donării de sânge și să înțelegem că sângele înseamnă viață. Și de ce nu, trebuie să ne gândim că și noi am putea avea nevoie la un moment dat de acea picătură de sânge pentru ca viața să ne fie salvată.
Această activitate se înscrie în cadrul unei campanii umanitare inițiată încă din anii trecuți la nivelul Jandarmeriei Române, prin unitățile teritoriale, scopul fiind contribuția indirectă a jandarmilor la salvarea vieților unor persoane aflate în suferință.
Activitatea se va încheia când toți cei înscriși pe listele unității se vor deplasa la Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare pentru a dona sânge.

- Advertisment -

Cele mai populare

România feerică

Hotelul e pentru cei care nu se pot lipsi de confort, cortul e pentru aventurieri dar pentru nonconformişti, pentru cei care preferă...

Atac puternic la familia tradițională

Un nou atac la familia tradițională: Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul CEDO declară că ”absența recunoașterii pentru cuplurile de același sex...

Comunicat de presă-Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Venind în întâmpinarea celor ce-și vor îndrepta pașii spre Iași pentru a participa la această sărbătoare și ținând cont și de deciziile...

Măsuri extraordinare de desfășurare a alegerilor

Votarea se desfăşoară după anumite reguli de protecţie sanitară impuse de autorităţi în contextul pandemiei, care presupun purtarea măştii, dezinfectarea, dar şi...

Comentarii recente