Acasă sus Guvernul României vrea date despre persoane de la Facebook

Guvernul României vrea date despre persoane de la Facebook

Autoritățile române au trimis solicitări cătreFacebook pentru a obține datele a zeci de utilizatori ai rețelei, se arată în premieră în raportul publicat de Facebook. Este pentru prima oară când Facebook face public un astfel de raport, în care sunt incluse cererile primite de rețea de la autoritățile din mai multe state, în prima jumătate a acestui an.  Raportul cuprinde numărul total al cererilor din 74 de țări. România este și ea pe listă cu 16 astfel de cereri. Autoritățile române doreau să afle date despre 36 de utilizatori Facebook.

România a depus mai multe cereri decât țările din Europa: Albania (6), Bosnia și Herțegovina (4), Bulgaria (1), Croația (2), Republica Cehă (10), Danemarca (11), Islanda (1), Kosovo (2), Lituania (6), Macedonia (9), Muntenegru (2), Olanda (11), Serbia (1), Slovenia (6).

Cele mai multe cereri au fost din partea autorităților din SUA între 11.000 și 12.000, care cereau date despre conturile a 20.000 – 21.000 de utilizatori. Pe locul doi se află India, cu 3.245 de cereri pentru 4.144 de utilizatori, urmată de Marea Britanie (1.975 cereri), Germania (1.886 cereri), Italia (1.705 cereri) și Italia (1.547 cereri). Guvernele care au solicitat Facebook informații despre conturile utilizatorilor au fost pentru investigații oficiale. Marea majoritate a acestor cereri se referă la cazuri penale, cum ar fi jafuri sau răpiri. În multe dintre aceste cazuri, aceste guverne au solicitat informații de bază , precum numele și serviciul. Alte cereri pot solicita jurnalul adreselor IP sau conținutul contului.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente