Acasă Locale Halele din piețele din Satu Mare vor fi modernizate

Halele din piețele din Satu Mare vor fi modernizate

În ședința extraordinară a Consiliului Local din data de 12 august, s-a stabilit că piețele din Satu Mare vor avea hale care vor îndeplini toate condițiile prevăzute de lege în ceea ce privește comercializarea produselor lactate.

Primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, a declarat că în urma unui control sanitar-veterinar efectuat de către cei din București s-a decis oprirea temporară a comercializării produselor lactate până la igienizarea spațiilor în care se desfășoară această activitate. Până în prezent halele au fost igienizate și s-au luat unele măsuri temporare pentru a se putea relua comercializarea lactatelor. „Doresc ca produsele lactate să fie comercializate în spații igienice. Nu vrem să avem de-a face cu un episod de toxiinfecție ca cel din Baia Mare când peste 80 de persoane au avut de suferit”, a declarat Coica.

Deasemenea și directorul Administrației Domeniului Public (ADP), Cristian Vodă Bozai a relatat că vor fi refăcute pardoselile, montate  geamuri termopan, amenajte grupuri sanitare dar și instalarea de aparate de aer condiționat. Șeful ADP a declarat că cele mai complexe lucrări vor avea loc în hala din Micro 17, deoarece acolo spațiul este destul de îngust iar pereții trebuie modificați pentru ca să încapă vitrinele frigorifice.

Consilierul local, Adrian Albu a contestat această măsură spunând că spargerea pereților este mult costisitoare având în vedere că acele lăzi frigorifice încap cu siguranță în spațiul existent. Dar primarul Coica a intervenit imediat oprindu-l pe Albu spunând că „ați avut ocazia patru ani să faceți ceva, acum facem noi”.

În urma votului consilierilor, s-au aprobat sumele necesare pentru realizarea proiectului.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente