marți, mai 21, 2024
AcasăSportNationalHandbalul românesc trăiește

Handbalul românesc trăiește

handbalromania-1355073385Naționala feminină a României s-a calificat la Campionatele Mondiale, după ce a învins Slovacia.Cu toate că handbalul feminin românesc a primit o lovitură extrem de puternică în această vară, când Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost aproape desființată de către problemele financiare, prima reprezentativă a făcut ieri pasul către un nou turneu final major.


Echipa națională a României, pregătită de Gheorghe Tadici, a îndeplinit ieri o formalitate, la Oradea, câștigând duelul-retur cu Slovacia, scor 30-22. A fost a doua victorie a româncelor în fața adversarelor – mult mai slab cotate -, după ce, în urmă cu o săptămână, se impuseseră în deplasare cu 23-21.

Naționala feminină a României este singura din lume care a participat la toate edițiile CM, cea din 2013 fiind a 21-a din istorie.

Turneul final va avea loc în Serbia, în luna decembrie. România este una dintre cele nouă echipe europene deja calificate la această competiție, alături de Cehia, Danemarca, Polonia, Spania, Ungaria și Muntenegru.

Principalul obiectiv al tricolorelor în Serbia va fi obținerea unui loc care să asigure prezența la Jocurile Olimpice din 2016, care vor fi organizate la Rio de Janeiro.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente