Acasă Sport National Handbalul românesc trăiește

Handbalul românesc trăiește

handbalromania-1355073385Naționala feminină a României s-a calificat la Campionatele Mondiale, după ce a învins Slovacia.Cu toate că handbalul feminin românesc a primit o lovitură extrem de puternică în această vară, când Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost aproape desființată de către problemele financiare, prima reprezentativă a făcut ieri pasul către un nou turneu final major.


Echipa națională a României, pregătită de Gheorghe Tadici, a îndeplinit ieri o formalitate, la Oradea, câștigând duelul-retur cu Slovacia, scor 30-22. A fost a doua victorie a româncelor în fața adversarelor – mult mai slab cotate -, după ce, în urmă cu o săptămână, se impuseseră în deplasare cu 23-21.

Naționala feminină a României este singura din lume care a participat la toate edițiile CM, cea din 2013 fiind a 21-a din istorie.

Turneul final va avea loc în Serbia, în luna decembrie. România este una dintre cele nouă echipe europene deja calificate la această competiție, alături de Cehia, Danemarca, Polonia, Spania, Ungaria și Muntenegru.

Principalul obiectiv al tricolorelor în Serbia va fi obținerea unui loc care să asigure prezența la Jocurile Olimpice din 2016, care vor fi organizate la Rio de Janeiro.

 

- Advertisment -

Cele mai populare

Nicolae Ciucă – desemnat pentru funcția de premier

Nicolae Ciucă este propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de premier, propunerea a fost acceptată și de președintele...

Legea consumatorului vulnerabil explicată de liderii PNL Satu Mare

În cadrul unei conferințe de presă organizată joi, 21 octombrie 2021, la sediul Partidului...

Austria a donat României medicamente pentru tratarea bolnavilor COVID aflați în stare gravă

România a primit 1.075 de cutii cu diferite tipuri de medicamente utilizate în tratarea pacienților grav bolnavi...

Noi restricții începând de luni. Iohannis: Dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă!

La finalul ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, cu premierul, miniștrii cu atribuții în domeniul combaterii pandemiei...

Comentarii recente