Acasă Cosul cu vipere Coș cu vipere - Ca la ușa cortului

Coș cu vipere – Ca la ușa cortului

ces viperePotrivit organizatorilor, zilele orașului Satu Mare au fost un succes. Dar afirmația asta se potrivește cu realitatea numai parțial și este destul să ne gândim la ziua de duminică, cea dedicată folclorului, undeva departe, într-un cort străin.

Amatorii acestui gen de muzică sunt îndeobște oameni în vârstă, care nu prea au avut cu ce să se deplaseze vreo opt sau chiar zece kilometri, afară din oraș, așa că au preferat să stea acasă.

Pe de altă parte, la cortul cu pricina s-au răzlețit câțiva inși care locuiesc prin apropiere, deși la drept vorbind, locația aleasă pentru scena de folclor nu este aproape de casa niciunui sătmărean. Poate că ăia din Vetiș au avut mai mult noroc.

Vă dați seama cam cum s-au simțit artiștii de pe scenă, când au văzut ce puțină lume participă la manifestările folclorice dedicate mărețelor zile ale orașului.

Cel mai penibil moment a fost acela în care marele rapsod, Nicolae Furdui Iancu, a urcat pe scenă și publicul putea fi numărat pe degetele de la o singură mână.

Nu vorbim aici despre banii cheltuiți cu artiștii, cu chiria ori sonorizarea dar este dezolant ce se întâmplă și cum se face că nimeni nu și-a dat seama că o locație mai neinspirată decât cea din cortul de la marginea marginilor orașului Satu Mare, nici că se putea găsi.

Noi înțelegem interesul patronului cortului cu pricina de a-și promova hogeacul dar și mai bine înțelegem interesele sătmărenilor care de data asta, dom patron, nu s-au potrivit deloc, dar absolut deloc, cu interesele dumneavoastră!

- Advertisment -

Cele mai populare

Drapelul României, arborat la 2.519 metri altitudine.La multi ani români!

Drapelul României a fost arborat, de Ziua Naţională, pe vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine, unul dintre cele mai înalte din...

Ceremonie restrânsă de 1 Decembrie

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea...

Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat

Un interviu acordat jurnalului ortodox “Drumul Emausului” de ziaristul grec George Alexandrou, autorul uneia dintre cele mai vaste monografii dedicate Sfântului Apostol Andrei, ne...

Sfârșitul unei campanii sfârșite!

Ne aflăm înspre finalul unei campanii electorale, cum n-am mai avut niciodată. Rigorile pandemice au limitat aria acțiunilor...

Comentarii recente