Acasă Cosul cu vipere Coș cu vipere - Ca la ușa cortului

Coș cu vipere – Ca la ușa cortului

ces viperePotrivit organizatorilor, zilele orașului Satu Mare au fost un succes. Dar afirmația asta se potrivește cu realitatea numai parțial și este destul să ne gândim la ziua de duminică, cea dedicată folclorului, undeva departe, într-un cort străin.

Amatorii acestui gen de muzică sunt îndeobște oameni în vârstă, care nu prea au avut cu ce să se deplaseze vreo opt sau chiar zece kilometri, afară din oraș, așa că au preferat să stea acasă.

Pe de altă parte, la cortul cu pricina s-au răzlețit câțiva inși care locuiesc prin apropiere, deși la drept vorbind, locația aleasă pentru scena de folclor nu este aproape de casa niciunui sătmărean. Poate că ăia din Vetiș au avut mai mult noroc.

Vă dați seama cam cum s-au simțit artiștii de pe scenă, când au văzut ce puțină lume participă la manifestările folclorice dedicate mărețelor zile ale orașului.

Cel mai penibil moment a fost acela în care marele rapsod, Nicolae Furdui Iancu, a urcat pe scenă și publicul putea fi numărat pe degetele de la o singură mână.

Nu vorbim aici despre banii cheltuiți cu artiștii, cu chiria ori sonorizarea dar este dezolant ce se întâmplă și cum se face că nimeni nu și-a dat seama că o locație mai neinspirată decât cea din cortul de la marginea marginilor orașului Satu Mare, nici că se putea găsi.

Noi înțelegem interesul patronului cortului cu pricina de a-și promova hogeacul dar și mai bine înțelegem interesele sătmărenilor care de data asta, dom patron, nu s-au potrivit deloc, dar absolut deloc, cu interesele dumneavoastră!

- Advertisment -

Cele mai populare

Nicolae Ciucă – desemnat pentru funcția de premier

Nicolae Ciucă este propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de premier, propunerea a fost acceptată și de președintele...

Legea consumatorului vulnerabil explicată de liderii PNL Satu Mare

În cadrul unei conferințe de presă organizată joi, 21 octombrie 2021, la sediul Partidului...

Austria a donat României medicamente pentru tratarea bolnavilor COVID aflați în stare gravă

România a primit 1.075 de cutii cu diferite tipuri de medicamente utilizate în tratarea pacienților grav bolnavi...

Noi restricții începând de luni. Iohannis: Dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă!

La finalul ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, cu premierul, miniștrii cu atribuții în domeniul combaterii pandemiei...

Comentarii recente