29.8 C
New York City
vineri, iulie 1, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareHoții de lemne luați in vizor de Polițiști

Hoții de lemne luați in vizor de Polițiști

furt lemne

Razie împotriva hoților de lemne. Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, cei din structurile de ordine publică din cadrul polițiilor municipale și orășenești și cei din mediul rural, intensifică în această perioadă activitățile de prevenire și combatere a faptelor ilicite pe linia tăierii, transportului, prelucrării și comercializării ilegale a materialului lemons.

În cadrul acțiunilor derulate în cursul zilei de ieri, pentru protejarea fondului forestier și depistarea persoanelor fizice și juridice care nu respectă reglementările în vigoare în domeniul silvic, polițiștii Secției Rurale Valea Vinului împreună cu specialiști ai Gărzii Forestiere Județene Satu Mare, au verificat trei societăți comerciale din Crucișor, Bârsău și Bicău.

În activitatea celor trei societăți s-a constatat nerespectarea reglementărilor în vigoare în domeniul silvic, în special cele referitoare la evidențele de intrare și iesire a materialului lemons.

Anchetatorii au dispus sancționarea societăților cu amendă în valoare de 1000 de lei fiecare, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Un bărbat bănuit că ar fi tăiat fără drept arbori de pe raza comunei Certeze, este cercetat de polițiști sub aspectul comiterii de infracțiuni silvice.

La sesizarea Ocolului Silvic Negrești Oaș, în data de 24.08.2016 în jurul orei 13.45, polițiștii Secției Rurale Negrești Oaș, au identificat în pădurea de pe raza comunei Certeze un bărbat de 58 din comună, care a tăiat fără drept 4 arbori esență fag.

Materialul lemons a fost măsurat, iar cantitatea rezultată, de 4,5 mc, în valoare de 750 lei, a fost lasată in custodia lucrătorilor silvici.

Celui în cauză i-a fost intocmit dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori.

hoti de lemne1Pe arterele de circulație din zona de responsabilitate au acționat pentru prevenirea și combaterea transportului și comercializării ilegale de material lemons și polițiștii Secțiilor Rurale Tășnad și Valea Vinului dar și cei ai orașului Negrești Oaș.

Astfel pe raza localității Poiana Codrului a fost identificat un tânăr de 24 de ani, care oferea spre vânzare material lemnos, încărcat în autoutilitara pe care o conducea.

Și pe raza comunei Acâș a fost identificat un astfel de comerciant în persoana unui bărbat de 29 de ani din comuna Bobota, județul Sălaj.

În ambele situații s-a luat măsura principală de sancțiune contravențională în valoare de 1000 lei, dublată de măsura complementară a confiscării materialului lemons, cîte 3 mc în fiecare din cele două cazuri.

Pe traseul Luna – LunaȘes din Negrești Oaș, polițiștii au oprit pentru control o căruță care transporta material lemnos. Căruțașul nu a putut prezenta documentele legale de proveniență a lemnului transportat, fapt pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2000 lei, în conformitate cu prevederile legale. Totodată s-a dispus confiscarea celor 1,5 mc material lemnos.

Pentru infracțiuni silvice este cercetat și un bărbat de 55 de ani din comuna Vama. Acesta, în data de 24.08.2016 a tras material lemons, doborât din cauze naturale, într-o rampă, cu intenția de a-l sustrage și care a dispărut la sosirea polițiștilor, sesizați despre faptă de un pădurar.

Cel în cauză a fost identificat ulterior și este cercetat pentru tentativă la furt de arbori, iar cantitatea de 2,5 mc de material lemons a rămas în custodia lucratorului silvic.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente