29.8 C
New York City
joi, iulie 7, 2022
AcasăStiri CareiIată câți bani a oferit Guvernul familiilor afectate de explozia din Carei

Iată câți bani a oferit Guvernul familiilor afectate de explozia din Carei

Guvernul României acordă ajutoare de urgență celor 14 familii care au rămas fără locuințe după explozia produsă la blocul în care locuiau, bloc situat în Piața Avram Iancu din municipiul Carei.

Așa cum am anunțat anterior, conducerea Instituției Prefectului Județului Satu Mare a solicitat Guvernului României ajutor pentru aceste familii, însă din păcate nu toți proprietarii afectați de explozie vor primi suma maximă prevăzută de lege, în cunatum de 10.000 de lei. Opt dintre proprietari vor fi ajutați de stat cu suma de 10.000 de lei, în timp ce șase proprietari vor primi fiecare câte 5.000 de lei.

Ajutoarele de urgenţă aprobate de Executiv sunt acordate în baza anchetelor sociale efectuate de agențiile județene pentru plăți și inspecție socială, centralizate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, și sunt suportate din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Și primăria municipiului Carei a aprobat din bugetul local sume de bani pentru ajutorarea acestor familii, însă este nevoie de mult mai mult. Cei care doresc pot să facă donații în contul Asociației Inimi deschise spre mânuțe întinse, cu mențiunea: pentru victimele exploziei din Carei. Contul asociației: RO66BTRLRONCRT0457746901.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente