duminică, februarie 25, 2024
AcasăreportajeÎn urma balului caritabil organizat de Colegiul ”Doamna Stanca”, o sumă importantă...

În urma balului caritabil organizat de Colegiul ”Doamna Stanca”, o sumă importantă a fost donată campaniei ”Noi facem un spital”

Evenimentul caritabil ”Magie de iarnă. Copii pentru copii” a reprezentat o nouă oportunitate grozavă pentru elevii și profesorii Colegiului Național ”Doamna Stanca” din Satu Mare de a contribui consistent la un proiect uriaș de care vor beneficia toți copiii României care suferă de Cancer, Boli Grave și Traumă.

În urma organizării unui bal caritabil, aceștia au reușit să adune suma de 20.000 de lei pentru campania națională ”Noi facem un spital”.

Ideea acestui bal caritabil a aparținut elevilor. Ei și-au dorit un eveniment care să reunească elevii de liceu în fapte bune și totodată să petreacă împreună timp de calitate presărat cu momente artistice, cuulturale și puțină distracție potrivită vârstei lor.

Evenimentul a fost organizat cu ajutorul unor sponsori care au fost atrași de elevi, copiii nu au plătit bilet de intrare însă au fost sensibilizați să doneze și să ajute.

Balul caritabil organizat de Colegiul ”Doamna Stanca” nu se află la prima ediție, el a debutat în anul 2017, iar în anii trecuți atenția lor a fost îndreptată spre alte cauze umanitare. În cadrul celei de-a patra ediție organizatorii au ales să-și unească forțele cu echipa Dăruiește Viață care luptă pentru a construi un spital pentru copii. O parte din donațiile obținute s-au îndreptat către Secția de psihiatrie pediatrică Satu Mare.

Campania ”Noi facem un spital”

Campania ”Noi facem un spital” aparține Asociației ”Dăruiește Viață” și își propune reconstrucția Spitalului ”Marie Curie” pentru ca toți copiii din România cu boli grave să primească aceeași îngrijire ca în vestul Europei. Pactic se construiește Primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă.

Potrivit informațiilor de pe site-ul daruiesteviata.ro , până în acest moment a fost finalizată structura primei clădiri și se lucrează la instalații, compartimentare și design interior și exterior. Aceasta va găzdui prima secție de Radioterapie pentru copii din România, secțiile de oncologie, chirurgie, neuro-chirurgie, Blocul Operator (5 săli de operație) și Secția de Terapie Intensivă și are o suprafață de aprox. 12.000 mp (9 niveluri). În paralel se lucrează la planurile pentru cea de-a doua clădire care va găzdui restul secțiilor Spitalului Marie Curie pentru a oferi aceleași condiții de tratament de secol XXI tuturor copiilor internați aici.

Și voi puteți contribui aici: Donează online

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente