Acasă Locale Stiri Satu Mare Incendii în Negrești Oaș și Chilia

Incendii în Negrești Oaș și Chilia

foc

În cursul dimineții de ieri, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anunțat despre izbucnirea a două incendii de locuințe, în localitățile Chilia și Negrești Oaș.
În jurul orei 11:20, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare au acționat în localitatea Chilia pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o casă de locuit, produs, cel mai probabil, din cauza căderii jarului sau a scânteii dintr-o sobă, pe materialele textile, aflate în fața acesteia.
Au fost afectate de incendiu două camere, unde au ars elemente de mobilier, aparatură electronică, articole vestimentare și a fost deteriorată construcția de lemn a acoperișului.
În jurul orei 11:11 a fost anunțat prin apelul unic de urgență 112, un incendiu produs la o casă de locuit din Negrești Oaș, unde la momentul sosirii echipajelor din cadrul Stației de Pompieri Negrești Oaș, flăcările se manifestau violent la acoperișul casei, existând pericolul extinderii acestora la întreaga locuință.
Pompierii au localizat și lichidat incendiul cu operativitate, împiedicând propagarea acestuia și reușind, astfel, să salveze bunuri de o valoare considerabilă.
Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.
Ca urmare a producerii evenimentului, au ars și au fost distruse, construcția din lemn a acoperișului și tavanul, pe osuprafață aproximativă de 28 m2.
Din fericire,în nici una dintre situații nu au existat persoane rănite.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite, reamintim cetățenilor care utilizează pentru încălzirea locuințelor, mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă lemnul să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor:
-verificarea stării de funcționare a aparatelor și mijloacelor de încălzire pe lemn;
-verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
-îndepărtarea materialelor combustibile sau neamplasate corespunzător, față de sursa de încălzire.

- Advertisment -

Cele mai populare

Drapelul României, arborat la 2.519 metri altitudine.La multi ani români!

Drapelul României a fost arborat, de Ziua Naţională, pe vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine, unul dintre cele mai înalte din...

Ceremonie restrânsă de 1 Decembrie

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea...

Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat

Un interviu acordat jurnalului ortodox “Drumul Emausului” de ziaristul grec George Alexandrou, autorul uneia dintre cele mai vaste monografii dedicate Sfântului Apostol Andrei, ne...

Sfârșitul unei campanii sfârșite!

Ne aflăm înspre finalul unei campanii electorale, cum n-am mai avut niciodată. Rigorile pandemice au limitat aria acțiunilor...

Comentarii recente