29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareIncendiu la un bloc de pe strada Ostrovului din Satu Mare

Incendiu la un bloc de pe strada Ostrovului din Satu Mare

Azi noapte, 20 spre 21 septembrie la acoperișul blocului nr.4 de pe strada ostrovului a izbucnit un incendiu de proporții.   A fost necesară intervenția a patru autospeciale cu apă și spumă pentru a stinge incendiul. Din primele investigații reiese că focul a fost provocat de oamenii străzii care obișnuiau să doarmă în podul blocului. Locatarii imobilului au fost evacuați în toiul nopții de către pompieri, polițiști și jandarmi. Din fericire nu s-au înregistrat victime însă pagubele materiale se ridică la suma de aproximativ 50.000 lei. Ajunși la locul incendiului la câteva minute după ora 02.00, pompierii militari au constatat că ardea acoperișul blocului pe o suprafață de aproximativ 750 metri pătrați cu posibilități de propagare la apartamentele situate la etajul IV. La locul incendiului s-a deplasat și prefectul Eugeniu Avram, respectiv șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare, colonelul Dan Gheorghe. De asemenea, au fost mobilizate și echipaje ale E-ON Gaz și Electrica. Intervenția s-a încheiat la ora 05.15.

La această oră (11.20) la fața locului se află polițiști și pompieri care anchetează condițiile în care s-a produs incendiul. Potrivit locatarilor podul blocului era un loc obișnuit de refugiu pentru oamenii străzii. „Aici poate intra oricine. De multe ori nici nu îndrăzneam să-i întrebăm unde se duc. Urcau pur și simplu la etajul patru de unde ieșeau în pod”, spune una dintre locatare.

După prăpădul de azi noapte din acoperișul blocului a rămas doar o grămadă de tăblărie distrusă de foc. Locatarii, mai ales cei de la etajul IV al blocului sunt îngrijorați din cauza acoperișului distrus. „Sunt locuri unde apa folosită de pompieri s-a înfiltrat și în apartamente. Sperăm să nu fie probleme dar ici-colo planșeul trebuie reparat. Vine iarna, nu o putem lăsa așa”, spune unul dintre locatarii blocului.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente