Acasă Politica Local Raul Băbțan este noul președinte al Organizației Județene a TSD Satu Mare

Raul Băbțan este noul președinte al Organizației Județene a TSD Satu Mare

Vineri, 20 septembrie a avut loc alegerea noii conduceri al Organizației Județene a tinerilor social-democrați sătmăreni. La lucrările ședinței de alegeri au participat un număr de 305 delegați din cei 410 convocați. Raul Băbțan a fost ales în unanimitate în funcția de președinte al Organizației Județene a TSD Satu Mare.

Conferința Județeană a Tinereului Social Democrat s-a desfășurat în sala mare de ședințe a Palatului Administrativ cu începere de la ora 17.00. La ședință au participat deputatul PSD Mihai Sturzu, secretarul executiv al TSD, Andrei Tinu, președintele Organizației Județene a PSD Satu Mare, Mircea Govor, președintele Organizației Municipale a PSD, dr. Dorel Coica, fostul președinte a TSD Satu Mare, Ciprian Ardelean,  președintele Organizației Municipale a TSD Satu Mare, Ionuț Bujor, fostul deputat PSD, Gheorghe Ciocan, primari din județ, consilieri locali dar și județeni și nu în ultimul rând delegații organizațiilor locale din tot județul. Totodată, în calitate de invitați au participat și reprezentanții organizațiilor de tineret din Satu Mare ai PNL, UDMR, UNPR, PC dar și reprezentanți ai organizațiilor TSD din Maramureș, Bihor și Cluj.

În luarea de cuvânt președintele Mircea Govor a apreciat că, conducerea TSD Satu Mare care și-a încheiat azi mandatul a avut o activitate bună asigurându-l pe fostul președinte al tineritor social democrați de tot sprijinul său. Însă, Govor nu a pierdut ocazia să facă câteva precizări subtile în ceea ce îl privește pe fostul președinte Ciprian Ardelean spunând că „în politică trebuie să ai răbdare. Nu trebuie să credem că atunci când primim bonusuri ni se cuvine totul. Au mai fost cazuri în organizația noastră și se știe unde s-a ajuns. În politică trebuie să avem răbdare și rezultatele vin”.

În ceea ce privește candidatura lui Raul Băbțan pentru funcția de președinte a TSD Satu Mare, Mircea Govor și-a exprimat întreaga susținere spunând că „Raul este un băiat modest. Este consilierul meu iar cel care rezistă să lucreze cu mine înseamnă că merită să devină președinte a TSD Satu Mare. Eu nu voi susține niciodată în politică persoane pentru anumite funcții despre care cred că nu li se cuvin, nu le merită sau nu sunt pregătiți. Eu nu sunt aici ca să îmi fur singur căciula. Dacă Raul a fost propus și este susținut de mine înseamnă că a avut un examen greu de dat. Pentru a face politică trebuie să ai înclinație pentru asta și să vrei să faci ceva pentru semenii noștri. L-am auzit pe domnul deputat Mihai Sturzu spunând că îl vede pe Ciprian Ardelean în funcția de vicepreședinte la nivel național. Eu spun că Raul Băbțan este omul potrivit pentru o asemenea funcție”.

Președintele Organizației Municipale a PSD, dr. Dorel Coica a apreciat că TSD Satu Mare este cea mai puternică organizație de tineret din județ „cu cele mai frumoase fete și cei mai deștepți băieți. Vă doresc încă 20 de ani de acum încolo”. Ciprian Ardelea și-a prezentat raportul de activitate ai celor doi ani și jumătate cât a condus organizația de tineret a TSD Satu Mare, subliniind că în urma alegerilor de anul trecut tinerii au obținut două mandate de consilier județean respectiv 20 de locuri în consiliile locale din județ. În luarea de cuvânt Mihai Sturzu a subliniat faptul că tinerii social-democrați sunt extrem de activi având în vedere și faptul că „în Parlamentul României avem 30-40 de tineri. Fostul președinte a TSD, Victor Ponta este cel mai tânăr premier, avem mii de consilieri județeni și locali. PSD este ca o familie. PSD este cel mai puternic partid din România”.

După luările de cuvânt s-au făcut propuneri pentru noua conducere a TSD Satu Mare. Raul Băbțan a fost singurul candidat pentru funcția de președinte a tinerilor social democrați, fiind ales cu unanimitate de voturi. Noua structură de conducerea a organizației va avea un președinte executiv, în persoana lui Răzvan But, un secretar executiv și 16 vicepreședinți. Tot în cadrul ședinței de azi a fost votată și delegația ce va reprezenta TSD Satu Mare la conferința de alegeri de la nivel național a tinerilor social democrați ce va avea loc în perioada 18-19 octombrie în București.

În luarea de cuvânt de după finalizarea scrutinului, noul președinte Raul Băbțan a declarat că în perioada următoare tinerii social democrați sătmăreni se vor pregăti pentru alegerile de anul viitor pentru a demonstra că sunt o adevărată forță în sânul Organizației Județene a PSD Satu Mare. „Îmi doresc obținerea celor mai bune rezultate la europarlamentarele și prezidențialele din 2014, campanii electorale care pentru noi sunt foarte importante. Îmi doresc să mărim numărul organizațiilor de tineret din județ și să depunem tot efortul pentru creșterea valorii acesteia”, a declarat noul președinte.

- Advertisment -

Cele mai populare

Metode de atenuare a stresului

Stresul este un factor ce ne destabilizează viețile, de aceea e important să știm să-l controlăm. Stresul a devenit acest...

Deznădejdea nu este creştinească! Dumnzeu este speranță, lumină și iubire!

Deznădejdea se împuterniceşte, căci se hrăneşte din ea însăşi. Când deznădejdea este mai puternică, se pierde nădejdea. Ne simţim despărţiţi de Dumnezeu...

Evaluare Națională 2021.Adaptarea la pandemie și școala online

Pe fondul pandemiei și a școlii online, Ministerul Educației a decis să adapteze programa pentru examenul de evaluare națională și să elimine...

Ordonanță de urgență pentru companiile din domeniul Horeca

Principiul "primul venit, primul servit" a fost eliminat din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind măsurile de sprijin pentru companiile din domeniul...

Comentarii recente