Acasă Locale Stiri Satu Mare Incendiu pe aleea Mureș din Satu Mare

Incendiu pe aleea Mureș din Satu Mare

În data de 16.12.2014  la ora  17.29  I.S.U. „Someș” al județului Satu Mare a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu  la un apartament situat la parterul unui bloc, pe Aleea Mureș din municipiul Satu Mare.

Detașamentul de Pompieri Satu Mare a intervenit cu o autospecială, sub comanda șefului gărzii de intervenție Plt. adj. șef  Silaghi Marcel.

Ajunși la fața locului la ora 17.35 minute, în urma executării recunoașterii  s-a constatat că incendiul se manifesta în bucătărie cu pericol iminent de propagare la întreaga locuință, iar casa scării și apartamentul erau inundate complet cu fum.

S-a acționat imediat pentru stingerea incendiului cu o țeavă de refulare a apei, concomitent cu evacuarea fumului din apartament și casa scării.

Prin  intervenția rapidă a pompierilor din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare s-a reușit localizarea și lichidarea incendiului în scurt timp, reușindu-se salvarea apartamentului, precum și evacuarea fumului.

Au ars:- o mobilă de bucătărie în proporție de 50 %.

S-au degradat:- o hotă electrică, un aragaz, un senzor de gaze, precum și zugrăveala din întreg apartamentul.

Valoarea pierderilor materiale este de aproximativ 2 000 lei, iar valoarea bunurilor salvate de aproximativ 50 000 lei.

Cauza incendiului o reprezintă flacăra provenită de la un aparat de gătit lăsat nesupravegheat, iar primul material care s-a aprins este uleiul dintr-o tigaie amplasată pe acesta.

Intervenția s-a încheiat la ora 17.45 minute.

Tot în data de 16.12.2014, la  ora 21.23  dispeceratul   ISU a fost anunțat despre producerea unui accident de circulație, în care au fost implicate  3 autoturisme, pe Bulevardul Lucian Blaga din municipiul Satu Mare.

Detașamentul de Pompieri Satu Mare a intervenit cu 2 autospeciale de descarcerare  și o ambulanță SMURD.

Ajunși la fața locului la ora 21.30 minute s-a constatat că într-unul din cele trei autoturisme implicate în accident se află încarcerată o persoană de sex masculin, conștientă, în vârstă de aproximativ  22 de ani, blocată între scaun și bordul autoturismului, iar 3 persoane, de sex feminin cu vârste cuprinse între 23 și 37 de ani  au suferit răni ușoare în urma accidentului, fiind preluate  de echipajul SMURD,  și, după acordarea de îngrijiri medicale au fost transportate la  UPU Satu Mare.

S-a acționat imediat  pentru descarcerarea tânărului prins între fiarele contorsionate al autoturismului, preluarea acestuia de  către echipajul de ambulanță prezent la fața locului, stabilizarea acestuia și transportarea la UPU Satu Mare.

Prin intervenția promptă a echipajelor de pompieri, conduse de Plt.adj. șef Silaghi Marcel, precum și a celor de la ambulanță, s-a reușit salvarea victimei.

Intervenția s-a încheiat la ora 21.50 minute.

- Advertisment -

Cele mai populare

Medicii infectați,fug din spital

Trei cadre medicale infectate cu coronavirus, internate la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean din Târgu Jiu, au fugit din unitatea...

USR PLUS sfidează ceremonia de investire

În ultimele zile s-a întâmplat un fenomen ciudat. În mai multe zone ale țării, în număr mare și în unele cazuri în...

Noul Model Tesla trimis către Europa

Tesla Motors a trimis un prim transport către Europa de la fabrica din Shanghai care produce din 2019. Mașinile au fost trimise...

Medicina-forță morală dominantă în controlul societăților

Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, ridică probleme etice importante legate de medicină și actuala pandemie într-un comentariu publicat pe blogul...

Comentarii recente