Acasă Locale Stiri Satu Mare Primul beneficiar al Apelului Umanitar

Primul beneficiar al Apelului Umanitar

Urmare a apelului nostru umanitar,au apărut primii  oameni de bine   care au sărit în ajutorul lui Lakatos Rozalia   pentru ca de sărbători ,aceasta să poată să se deplaseze măcar în locuința sa.

Lakatos Rozalia a fost deosebit de norocoasă,beneficiind în timp record de scaunul cu rotile dorit și mult asteptat. Grupul de consilieri care a  reusit să procure scaunul cu rotile a făcut deplasarea la adresa doamnei Lakatos și i-au oferit obiectul  necesar pentru ușurarea disconfortului  acesteia. Au fost primiti de către partenerul de suferință al acesteia,și el un om suferind,imobilizat într-un scaun cu rotile. Se descurcă cum pot,plătesc chirie la primărie pentru acest spațiu unde se încălzesc cu o sobă de lemne. Au fost atât de surprinși de gestul  concetățenilor lor încât se tot uitau  dacă la plecare,aceștia vor lua cu ei înapoi scaunul cu rotile sau  într-adevăr este al lor!

Marius,Dan și Ilie au lăsat-o la  plecare pe Lakatos Rozalia cu ochii în lacrimi,încă surprinsă de cadoul primit .

În urmă cu 4 ani, doamna Lakatos Rozalia a suferit o operație colorectală, și de atunci este imobilizată la pat. Au intervenit probleme la inimă și la glanda tiroidă, fiind plină de apă, acum are retenție de apă. Ea a lucrat la Mobicrasna și la fabrica de cărămidă și  după  40 de ani de muncă are doar o pensie de 520 lei, bani ce abia îi ajung pentru ameliorarea suferințelor de la o lună la alta, cu medicamentele prescrise.

Spațiul locativ  unde își  duc existența familii întregi,este o clădire care în vremurile bune funcționa ca internat al Liceului Agricol din Carei. Camerele  au o încăpere și un spațiu folosit ca și bucătărie iar grupul sanitar este pe coridor ,la comun. Blocul este în administrarea primărie Carei care percepe chirie de la locatari. Recent,pentru a nu deranja privirile celor ce frecventeaza Casa de Cultura, s-a apelat la  solutia construirii  unui gard imprejmuitor.

Vă redăm mai jos imagini care reflectă starea grupurilor sanitare comune , acum,înainte de începerea sărbătorilor. Direcția  de Sănătate Publică poate rămâne în continuare în birourile lor din Satu Mare, primăria Carei va găsi mereu o scuză pentru situația existentă în acel spațiu locuit de oameni,buni de căutat numai în perioadele electorale.

Acesta este unul din spațiile locative ale primăriei Carei. Situația nu este una recentă ci persistă de ani și ani de zile,potrivit articolelor noastre de semnalare a acestui posibil focar de infecții. NIMENI nu este interesat de normele de igienă din acest spațiu locativ al unei primării de municipiu, preocupată doar de  lucrări de unde se pot obține fonduri consistente,fie guvernamentale fie europene !

Spațiile insalubre nu sunt pe placul niciunui funcționar din domeniul sănătății. Vor veni doar când vreunul dintre copilași va fi mușcat de șobolanii ce mișună în voie în grupurile sanitare!

Daniela Ciută

campania-umanitara-scaun-rotile-pt-dna-din-blocul-ghetou1 campania-umanitara-scaun-rotile-pt-dna-din-blocul-ghetou5

- Advertisment -

Cele mai populare

Comunicat prezidențial

Stoparea pandemiei de COVID-19 depinde şi de modul de răspuns al oraşelor şi al marilor comunităţi la necesitatea respectării măsurilor de protecţie...

Hallowen-sărbatoare demonica împrumutată de la străini

Moartea şi viaţa sunt lucruri esenţiale şi de aceea, simple. Omul le-a complicat atunci cînd, orbecăind, a ales mai uşor întunericul decât...

România furnizează cobai umani

Ceea ce vedeți despre banii murdari pe care Biden i-a incasat din Ucraina și România, este nimic față de adevărata dimensiune a...

Meserii uitate

Pe fondul apariţiei ţesăturilor moderne şi a firelor textile uşor de procurat, una dintre cele mai larg răspândite îndeletniciri din ţară, torsul...

Comentarii recente