joi, februarie 2, 2023
AcasăEconomico-socialSocialMinori din Satu Mare, exploatați de un regizor austriac. Poliția s-a autosesizat...

Minori din Satu Mare, exploatați de un regizor austriac. Poliția s-a autosesizat și a demarat cercetări în acest sens

Minori din Satu Mare exploatați în timpul turnării unui film nemțesc care urmează să aibă premiera în 9 septembrie, la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto. Un, un copil de 10 ani la acea vreme, din Necopoi Satu Mare, a luat parte la aceste filmări.

Se pare că regizorul austriac le-ar fi ascuns minorilor (vârste cuprinse între 9 – 16 ani) și părinților faptul că vor filma scene de violență, alcoolism și nuditate. Mai mult decât atât, minorii nu au avut parte de o pregătire în acest sens, fiind traumatizați în urma filmărilor.

Regizorul peliculei, Ulrich Seidl, neagă acuzaţiile şi susţine că părinţii şi minorii au fost informaţi despre conţinutul peliculei. Scenele au fost filmate în localitatea Baba Novac și prin împrejurimi, în perioada 2018 – 2019.

În urma informațiilor apărute în spațiul public, IPJ Satu Mare s-a autsesizat și efectuează cercetări.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, din care rezultă posibile infracțiuni comise asupra unor minori, cu ocazia realizării unei producții cinematografice, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare este abilitat să comunice următoarele:

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Satu Mare, în cadrul unui dosar penal, în vederea stabilirii situației de fapt și pentru luarea măsurilor legale care se impun”, a transmis IPJ Satu Mare.

Știre în curs de actualizare….

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente