Acasă Locale Stiri Satu Mare Încrederea în economia României a scăzut în conformitate cu cea în zona...

Încrederea în economia României a scăzut în conformitate cu cea în zona euro și UE

Încrederea în economia României a scăzut în septembrie, în conformitate cu declinul din zona euro și Uniunea Europeană, punând astfel capăt avansului înregistrat în ultimele patru luni.

Astfel, indicele încrederii în economie a scăzut cu 1,2 puncte, la 99,8 puncte, față de 101 puncte în august, potrivit datelor anunțate joi de Comisia Europeană, rezultate în urma unui sondaj în rândul companiilor și consumatorilor.

Pe sectoare, indicatorul a înregistrat o înrăutățire a încrederii în industrie, de la -0,1 la -0,4, în sectorul consumului, de la -27,5 la -29,4, în servicii de la 8,9 la 7,7, iar în retail de la 11,7 la 6,6 puncte. În sectorul construcțiilor, percepția este negativă, dar s-a îmbunătățit totuși de la -21,8 la -19,6 puncte.

La nivelul UE, indicele încrederii în economie a scăzut pentru a patra lună consecutiv, ajungând în luna septembrie la 103,6 puncte, de la 104,6 puncte.

În zona euro, încrederea companiilor și consumatorilor a coborât cu 0,7 puncte, la 99,9 puncte.

Evoluția negativă a indicatorului în UE și zona euro reflectă în mare parte precauția consumatorilor și a sectorului de retail.

În zona euro, nivelul scăzut al indicatorului în sectorul de retail și cel al consumului a fost compensat doar parțial de semnele pozitive din sectorul construcțiilor.

Între cele mai mari economii din zona euro, încrederea a crescut în Spania (+0,5 ), Olanda (+0,3), Franța (+0,2), și a marcat ușoare scăderi în Germania (-0,3) și Italia (-0,9).

- Advertisment -

Cele mai populare

Predica la Duminica Pescuirii minunate.

Domnul este datatorul tuturor darurilor. Orice dar al lui Dumnezeu e desavarsit; atat de desavarsit incat omul se minuneaza. Minunea nu este...

Testul alegerilor

Un scrutin considerat un test înaintea alegerilor legislative cruciale prevăzute în decembrie, ameninţat de un puternic absenteism din cauza intensificării epidemiei de...

Românii decid azi cine îi va reprezenta

După primele ore de vot la alegerile locale 2020, la urne s-au prezentat 1.398.356 de persoane, o prezență de 7,64%, potrivit centralizării...

România feerică

Hotelul e pentru cei care nu se pot lipsi de confort, cortul e pentru aventurieri dar pentru nonconformişti, pentru cei care preferă...

Comentarii recente