miercuri, iunie 7, 2023
AcasăsusÎntâlnire cu polițiștii de intervenție rapidă

Întâlnire cu polițiștii de intervenție rapidă

Joi 10 aprilie polițiștii din diferite formațiuni au fost prezenți în mijlocul elevilor și preșcolarilor, în activităților desfășurate în cadrul programului „Școala Altfel”.

Informarea copiilor , a cadrelor didactice și a părinților este foarte importantă pentru polițiști, astfel micuții și cei din jurul lor știu cum să reacționeze în anumite situații mai delicate, știu cum se pot feri pentru a nu deveni victimele, furturilor, violențelor, accidentelor, etc și știu ce ar trebui să facă în astfel de cazuri.

Preșcolarii de la Grădinița Voinicelul, care au vizitat Poliția Municipiului, ocazie cu care s-au întâlnit cu polițiștii de Intervenție Rapidă, care  le-au dat copiilor să poarte vesta antiglonț, casca antiglonț, binoclu și cu polițiștii rutieri , care le-au arătat autospecialele din dotare  micuții având ocazia să pornească semnalele luminoase și acustice ale autoturismelor.

De asemenea polițiștii de Intervenție Rapidă s-au întâlnit și cu elevii Școlii „Constantin Brâncoveanu” și ai Școlii „Avram Iancu” cărora le-au arătat echipamentul din dotare și arma de asalt, majoritatea copiilor intrând prima oară în contact cu o armă.Elevii din clasele V-VIII și IX-XII ai Liceului cu Program Sportiv au avut ocazia să vadă și să participe activ la demonstrații de procedee de autoapărare, elevii fiind foarte interesați de aceste procedee explicate și puse în practică de polițiștii de Intervenție Rapidă.

Astfel, la Școala Gimnazială Grigore Moisil, elevii clasei pregătitoare A, coordonați de doamna învățătoare Bilanici Monica au fost provocați să identifice comportamente corecte vs. greșite ale unor copii în trafic prezentate în imagini de inspector Hrihorișan Felicia, ofițer sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și subcomisar Lodină Violin din cadrul Serviciului de Ordine Publică. În cadrul aceseiași activități copii au urmărit un film educativ din care au putut învăța care sunt consecințele accidentelor rutiere, evenimente rezultate în cazul nepurtării centurii de siguranță, a traversării neregulamentare precum și în alte situații în care copiii pot deveni victime ale propriilor greșeli.

O activitate similară s-a desfășurat și la  Școala  Gimnazială Tășnad –Structura Sărăuad , la care a participat  polițistul de proximitate responsabil de această școală precum și reprezentanți ai poliției rutiere Tășnad.

Și la Școala Gimnazială „George Coșbuc” din Medieșu Aurit ,elevii claselor  IV- VIII , au discutat cu polițiștii din localitate teme rutiere și teme din programul „Nu te lăsa pradă violenței”.

Polițiștii din Foieni și Căpleni au organizat întâlniri cu elevii acestor localități, în care au dezbătut proiectul „Stop Pedofiliei” și teme privind violența și circulația pe drumurile publice. . Copiii au fost deschiși discuțiilor cu polițiștii prezenți cărora le-au împărtășit atât impresiile, cât și experiențele proprii în calitate de participanți la trafic, dovedindu-se buni observatori ai comportamentelor șoferilor și bicicliștilor în traficul rutier.

La Ardud polițiștii au fost alături de copii la cross-ul organizat pentru elevi de Liceul Tehnologic Ardud , asigurând măsuri de ordine , și de asemenea oamenii legii au participat la activitățile preșcolarilor din localitate care i-au așteptat cu emoții pe aceștia adresându-le întrebări specifice vârstei lor.

La ativitățile desfășurate ieri au participat aproximativ 620 elevi și preșcolari care au privit cu interes ceea ce polițiștii doreau să le transmită , adresându-le acestora o multitudine de întrebări.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente