luni, iunie 17, 2024
AcasăsusCum ne protejăm bicicleta de hoți

Cum ne protejăm bicicleta de hoți

Dacă v-ați cumpărat o bicicletă și vreți să o protejați împotriva riscului de furt, o puteți înscrie pe platforma online Registrul de biciclete, creată special în acest scop.

Înscrierea oferă posesorului de bicicletă o serie care poate fi ulterior întrebuințată la fel ca și numărul de înmatriculare la mașini, dovedind cine este proprietarul de drept.  În cazul vânzării, seria „RdB” este transferată noului proprietar, împreună cu bicicleta.

Astfel, în caz de furt, Poliția poate identifica proprietarul fie după seria cadrului care apare pe majoritatea bicicletelor, fie după seria din Registru, generată la înregistrarea pe site sau după autocolantul permanent  care poate fi cumpărat și lipit pe cadrul bicicletei, aceasta din urmă fiind o variantă opțională.

Înscrierea este un proces simplu, prin crearea unui cont de utilizator pe registruldebiciclete.ro. După activarea contului, bicicleta poate fi înregistrată completând mai multe câmpuri cu date și poze.

Inițiatorii proiectului au lansat platforma online după ce mai multor cunoscuți și prieteni li s-au furat bicicletele.  Ei speră acum ca prin acest sistem de securitate să scadă simțitor numărul furturilor de biciclete, din toată țara.

“Registrul de Biciclete propune integrarea bicicletei într-un mediu monitorizat. Alcătuind o bază de date cu bicicletele din comunitate pe baza conturilor de utilizatori și a unor coduri unice atribuite bicicletelor, putem ține o evidență riguroasă și să mediatizăm existența acestui sistem de securitate”, susțin inițiatorii proiectului.

3 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente