vineri, aprilie 12, 2024
Acasăinterviu JurnalInterviu cu Andreea Alina Medgyessy: ”Eu cred că în spatele fiecărui bărbat...

Interviu cu Andreea Alina Medgyessy: ”Eu cred că în spatele fiecărui bărbat deștept există o femeie puternică”

 1. Pentru inceput, poti sa-mi spui cateva lucruri despre tine.

Mă numesc Andreea Alina Medgyessy, m-am născut la Cluj-Napoca însă drumurile vieții m-au adus pe tărâmuri sătmărene în urma cu câțiva ani. După absolvirea prestigiosului Colegiu Mihai Eminescu din Satu Mare, sufletul m-a întors pentru o perioadă de 5 ani ai studenției, în orașul meu natal. În anul 2012, am devenit licențiata a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Departamentul de Comunicare și PR urmând apoi o aprofundare a celor întreprinse pe această latura, în cadrul Masteratului de Management strategic al Resurselor Umane din cadrul aceleași Universității Babeș- Bolyai din Cluj-Napoca. Mă consider un om integru, am principii bine consolidate căci vorba aceea ,,unde-i lege, nu-i tocmeală” și cred ca fiecare om este dator față de el însuși, față de conștiința lui și de comunitatea în care trăiește să se ghideze în viață după aceste principii.

 1. Cum trebuie sa arate pentru tine baiatul ideala?

Să nu te aștepți să-ți răspund frumos, deștept și cu bani (zambeste). Eu stiu că frumusețea vine din interior, banii vin numai prin muncă și a fi deștept nu înseamna a fi șmecher. Eu consider ca mi-am întâlnit sufletul pereche, care m-a cucerit prin inteligență, de altfel este și absolvent al științelor exacte, mai concret Politehnica din Timișoara. A fi ideal însemnă pentru mine să fie acolo atunci când trebuie, să-ți găsești echilibrul și oaza de liniste, să poți să te sprijini și pot să spun ca el a fost lângă mine în cel mai greu moment al vieții mele de până acum, plecarea dintre noi a tatălui meu.1236151_530670790344296_147439564_n

 1. Cum comentezi expresia ,,sa fii om e lucru mare, sa fii domn e o intamplare”!

Trebuie să-ți mai mărturisesc ceva! Sunt și absolventă a Școlii Populare de Artă Tudor Jarda, din Cluj-Napoca, Secția Canto Popular. Expresia aceasta mă trimite cu gândul și sufletul alături de minunatele cantece românești și în special la cantecul Părintelui Pr.Pomohaci interpretat impecabil. A fi om înseamnă să ai o ținută morală, deosebită, să-ți cunoști valorile, să-ți respecți semenii, să porți în suflet dragostea față de oamenii în mijlocul cărora trăiești și să nu uiți că dacă vrei să primești ceva, trebuie să oferi și tu ceva de la tine. A fi domn numai printr-o simplă întâmplare, e doar o clipa care se năruie și nu lasă nimic în urmă. Niciodată nu trebuie să pari ceea ce nu esti și e bine stiut ca ,,Domnia ca si prostia, se plătește”. Intâmplările pot să se repete dar esența faptelor rămâne să-l definească pe om mai departe.

 1. De ce crezi ca tot mai multi tineri cad in patima drogurilor?

Problema drogurilor este una, din pacate, tot mai acentuată. Cred ca mulți tineri din ziua de astăzi pleacă de acasa încă nepregatiți pentru viata, nu stiu să reacționeze fie din lipsa celor 7 ani de acasă, fie din necunoștință de cauza, în fața acestor probleme grave. Cred ca anturajul este principala cauză a celor care cad în patima dragurilor și puterea de a respinge aceste anturaje. De asemenea, viața socială a tinerilor influențeaza comportamentul celor care cad pradă acestui viciu și cred că organele abilitate ar trebuie să se implice mult mai profund în eradicarea patimii pentru droguri. De altfel, ultimele stiri de la Satu Mare, în acest domeniu, m-au socat.

 1. Crezi in dragoste la prima vedere? De ce?

Da, cred! Doi oameni pot sa comunice nonverbal mai mult decat verbal! Privirile, gesturile, mimica feței, îți dau imboltul și dorința de a cunoaște cealaltă persoana ceea ce poate duce la legarea a doua suflete ce devin pereche.

1208891_530670750344300_200638239_n

 1. Ce hobb-yuri ai?

Muzica populara primeaza! O ascult și o cânt cu drag, îmi alină sufletul, bucuriile și tristețile, caut să mă regăsesc în multe din cantece. Îmi place și baschetul, de altfel am practicat acest sport o perioada îndelungata de timp! Îmi place să citesc noutățile cotidiene, să analizez și să compar situații! …

 1. Ce apreciezi cel mai mult la un om si ce nu?

Cel mai mult apreciez la un om modestia, cinstea, corectitudinea și inteligența. Îmi plac oamenii ambițiosi, harnici și muncitori și care răzbat în viață prin forța proprie. Detest minciuna, ipocrizia, oamenii fățarnici care se eticheteaza pe seama altora.

 1. Ce inseamna Satu Mare pentru tine?

Daca ar fi să aleg între orașul meu natal și Satu Mare, m-aș întoarce la Cluj dar nu pot să-i las pe toti cei dragi mie, aici! … Aș schimba multe în orașelul nostru de graniță. Îmi spunea tata odată să nu uit că ,,același Someș curge la Satu Mare ca și la Cluj”! Tind să cred că lucrurile vor evolua pozitiv și vom avea mai multe oportunități de afirmare și aici, în toate domeniile!

 1. Cat crezi ca pot conta banii in ziua de azi?

Teoretic banul reprezintă valoarea muncii depuse. Practic lucrurile nu evolueaza întotdeauna așa. Unii cumpără cu banii tot ce doresc, alții trudesc din greu pentru ei. Banul contează în măsura în care fiecare își urmărește țelul de pe poziția în care se găsește.

 1. Crezi ca o lume condusa de femei ai fi mai buna?

Nu neapărat o lume condusă de femei ar fi mai bună. Eu cred ca în spatele fiecărui bărbat deștept există o femeie puternică. Colaborarea dintre ei dau echilibru, perseverență și tenacitate.

 1. Multumesc pt.timpul acordat. In final vrei sa le transmit un mesaj cititorilor.

Ma alătur vouă, cu sufletul curat și vă respect pentru ceea ce faceti, pentru ceea ce sunt eu, pentru ceea ce-mi doresc de la viață și îndemnul meu este să fim încrezători în viitor, să nu uităm că tot ce nu ne doboară ne face mai puternici iar ziua de maine să aducă numai bine pentru noi și pentru țară!

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente