Acasă interviu Jurnal Interviu cu Elisabet Szilagyi: ''Mă ocup cu aplicarea extensiilor de păr de...

Interviu cu Elisabet Szilagyi: ”Mă ocup cu aplicarea extensiilor de păr de aproape 2 ani după ce am absolvit un curs în Ungaria”

Elisabet Szilagyi (7)       Elisabet: “Când vine vorba despre aspectul nostru fizic, părul este unul dintre cele mai importante atuuri ale unei femei! Unele avem părul drept, altele ondulat, suntem blonde, brunete, șatene sau roșcate, dar toate ne dorim un păr des și de cele mai multe ori lung. Extensiile de păr sunt soluția!”

    Pentru început aș vrea să ne spui câteva lucruri despre ține.
Mă numesc Szilagyi Elisabet, prietenii și cunoștințele îmi spun Betty, am 24 de ani, iar momentan mă ocup cu aplicarea extensiilor de păr, respectiv intinderea definitivă a părului cu cheratină.

    De unde a apărut această pasiune pentru extensiile de par?
Având mereu un păr lung și des, am făcut greșeala de a mă decoloră de 3 ori într-un timp foarte scurt… așa am rămas cu părul scurt, mai exact bob. Asta se întâmpla în anul 2007 când nu se știau foarte multe încă despre extensii. Aveam 2 opțiuni: extensii cu cheratină sau cele clip-on. Am ales extensiile clip-on , iar de atunci ele au devenit o dependență pentru mine.

    Ce poți să ne spui despre extensiile de par?
Acum că tehnologia a evoluat foarte mult, pot spune că extensiile de păr sunt soluția pentru a avea un par lung și des. Mii de vedete apelează cu încredere la ele. Mă ocup cu aplicarea extensiilor de păr de aproape 2 ani după ce am absolvit un curs în Ungaria. Pot spune cu mândrie că numărul clientelor a depășit 300.

Extensiile de păr se împart în mai multe categorii. În primul rând le putem clasifica după natura firelor de păr: naturale și sintetice. În general fetele își aleg extensii naturale deoarece acestea se pot coafa ca și părul normal. În funcție de metoda de aplicare sunt 4 categorii mari de extensii: cu cheratină, cusute, cu microring și extensii clip-on.

 Elisabet Szilagyi (12)   Care sunt cele mai puțin dăunătoare extensii?

Pe locul 1 se află extensiile clip-on care se prind cu ajutorul unor agrafe, însă acestea se aplică doar ocazional. Aplicate zilnic pot fi mai dăunătoare decât celelalte, deoarece în momentul aplicării părul trebuie tapat, iar tapajul zilnic al părului nostru poate duce la ruperea firelor de par.

Pe locul 2 se află extensiile cu microring și extensiile cusute. Acestea sunt extensii semipermanente, deoarece se aplică o dată la aproximativ 3 luni. Microringurile sunt niște inele de dimensiuni mici care ajută la prinderea extensiilor. Ambele categorii de extensii se aplică la rece fără a fi nevoie de temperaturi ridicate. Diferența dintre extensiile cu microring respectiv extensiile cusute este metoda de aplicare. La aplicarea celor cu microring se utilizează șuvițe de păr de diferite gramaje, iar la cele cusute cu ajutorul microinelelor se aplică o tresă de păr de aproximativ 1,40 m.

Pe locul 3, adică cele mai dăunătoare extensii sunt cele cu cheratină. Aceste extensii de păr se aplică cu ajutorul unui aparat profesional la 200-220 grade Celsius. Rezistența lor pe păr, adică durata de timp cât rămân aplicate pe părul nostru este mai mare, însă efectele negative asupra părului și a scalpului sunt mai multe.

    Ce ne poți spune despre întreținerea extensiilor de par?
Pentru întreținerea extensiilor avem nevoie în primul rând de răbdare. Nu este nevoie să mergem la saloane de înfrumusețare, dar avem nevoie de câteva produse acasă: un șampon pentru par uscat/degradat/normal, balsam sau mască de păr, soluție pentru descâlcit sau tratament leave-în, o perie pentru extensii, iar o dată pe săptămâna se aplică un tratament cu diferite uleiuri pe lungimea extensiilor. Și nu uitați: temperatura ridicată este cel mai mare dușman al extensiilor de par!

   Elisabet Szilagyi (13) Ce este întinderea definitivă a părului cu cheratină?
Este o procedura de întindere a părului folosită de persoanele care vor să renunțe la placă de întins părul sau care au un păr dificil de coafat. Este o metodă tot mai căutată în țările din Europa. Pentru acest tratament se folosesc 4 soluții speciale, iar la finalul procedeului de întindere părul va rămâne drept între 2-5 luni.

    Cât de mult afectează acest tratament părul nostru?
Fiind vorba despre cheratină, trebuie să știm că acesta cheratină o avem și noi în firul de par, însă aplicând zilnic diferite soluții pe par și folosind tot mai des temperaturile ridicate pentru coafarea părului se reduce nivelul acesteia. Tot ce trebuie să știți este că nu se recomandă acest tratament persoanelor care au deja nivelul firelor de par arse de peste 10% din lungime, deoarece se riscă ruperea lor.

    Care sunt planurile tale de viitor?
Voi continua să mă dezvolt în acest domeniu, să învăț mereu lucrurile noi apărute în diferite țări, să câștig din ce în ce mai multă experiență, însă din octombrie am să îmi reiau studiile. Probabil în viitor îmi voi dezvoltă propria afacere, iar pentru această realizare mai am nevoie de câțiva ani de studiu. Îmi doresc să urmez un masterat și să mai învăț câteva limbi străine.

    Unde te putem găsi pentru informații sau programări?
Vă aștept cu drag pe pagina de Facebook: Extensii de păr Satu Mare sau la salonul “Eni&Timi” de pe strada Careiului C 51, unde pe lângă serviciile oferite de mine veți găsi coafură, manichiură/pedichiură, cosmetică/make-up și masaj.

 

page

- Advertisment -

Cele mai populare

Din iubire nesfârșită faţă de om…

Sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii concrete...

Guvernul Cîțu a depus jurământul

Guvernul PNL - USR-PLUS - UDMR, condus de Florin Cîțu, a trecut de votul Parlamentului. Au fost 260 de voturi pentru și...

Condiții de călătorie în Marea Britanie după 1 ianuarie

Românii vor putea intra în Marea Britanie pentru șederi de scurtă durată, adică în scop turistic sau în vizită, pentru o perioadă...

Vitamina D, esenţială pentru imunitate

Vitamina D ne ridică moralul, dar ne întăreşte şi imunitatea, ferindu-ne de viroze şi alte infecţii respiratorii. Însă nivelul acestei vitamine poate...

Comentarii recente