Acasă Locale Nationale Iohannis: Viitorul Roșiei Montane trebuie gândit în acord cu normele europene de...

Iohannis: Viitorul Roșiei Montane trebuie gândit în acord cu normele europene de mediu

Președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj pe Facebook, cu ocazia împlinirii a 1884 de ani de la data atestării documentare a localității Roșia Montană, că viitorul acestei zone trebuie gândit în acord cu normele europene de mediu și cu legislația privitoare la patrimoniul cultural.

”Roșia Montană împlinește astăzi 1884 de ani de la data atestării documentare a localității. În ultimii ani, acest loc unic din Munții Apuseni a devenit un simbol al patrimoniului nostru cultural și natural. În numele Roșiei Montane s-a creat o mișcare civică și comunitară despre care s-ar putea spune că ”mută munții”, atunci când este în joc păstrarea autenticității și a tradiției vechi a acestei localități”, a scris președintele Iohannis pe Facebook.

Potrivit șefului statului, ”viitorul Roșiei Montane trebuie gândit în acord cu normele europene de mediu și cu legislația privitoare la patrimoniul cultural, dar și cu opiniile tuturor specialiștilor care ar putea aduce o contribuție valoroasă la un proiect de renaștere economică a zonei”.

”La mulți ani, Roșia Montană!, a mai transmis Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis declarat, în luna ianuarie, într-un interviu, la Realitatea TV, că poziția sa privind proiectul Roșia Montană nu s-a schimbat și consideră în continuare că nu a fost bine abordat, precizând că îi invită pe cei implicați, firma care dorește să investească și Guvernul, să reia discuțiile.

„Trebuie revăzut, sunt foarte multe aspecte. Nu este treaba președintelui să renegocieze contractele, nici treaba președintelui să spună ce soluții tehnice există, dar este treaba mea să spun că, după părerea mea, așa cum a fost conceput proiectul, mie nu mi se pare potrivit și să invit pe cei care sunt implicați, direct, să reia discuțiile”, a menționat Iohannis.

Șeful statului mai spunea că fără o negociere bună, serioasă și aplicată, lucrurile nu vor putea fi rezolvate, iar negocierea trebuie să aibă loc între firma care dorește să investească și reprezentanții Guvernului României.

În luna iunie a anului trecut, Camera Deputaților a respins proiectul de lege privind exploatarea minereurilor auro-argentifere din Roșia Montană. O lună mai târziu, premierul Victor Ponta afirma că proiectul Roșia Montană este blocat până când nu există o susținere politică clară, el adăugând că, personal, consideră că pentru România este mai bine totuși să fie exploatate toate resursele naturale, inclusiv aurul, dacă sunt respectate toate normele de mediu.

- Advertisment -

Cele mai populare

„Nimănui cu nimic nu fiţi datori, decât cu iubirea unuia faţă de altul”

Fii blând și bun cu toți, ne îndeamnă Părintele Serghie, că toți sunt în nevoi, bolnavi cu toții. Nu-i nimeni sănătos la suflet....

Este oficial.Biden,rămâne câștigător

Administrația Serviciilor Generale cea care are un rol cheie în confirmarea oficială a victoriei în scrutinul prezidenţial, l-a informat pe președintele ales...

Postul alimentar:recomandări și rețete

Postul alimentar, în toate civilizațiile și religiile, a fost implementat cu valențe curative nu numai în ceea ce privește corpul, dar și...

Adrian Cozma: Vom dezvolta Satu Mare cu bani europeni!

Nu mai are nimeni nicio îndoială că utilizarea cu eficiență a banilor europeni e cheia și drumul spre o dezvoltare mai rapidă...

Comentarii recente