29.8 C
New York City
luni, octombrie 3, 2022
Acasăinterviu JurnalInterviu cu artista sătmăreană de muzică populară Andrada Bârsăuan – „Muzica un...

Interviu cu artista sătmăreană de muzică populară Andrada Bârsăuan – „Muzica un dar neprețuit al culturii românești”

Andrada Bârsăuan este o interpreta de muzică populară , din Satu Mare, ea se face cunoscută și în Maramureș pentru cântecele sale folclorice.
Ea s-a nascut la Satu Mare, la 21 Decembrie 1995 , 2017 ea absolvit Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, în prezent trăiește în orașul Bistrița Năsăud și are planuri de căsătorie cu un celebru saxafonist.

De când ați început sa cântați și cine v-a îndrumat spre acesta profesie?
Îmi amintesc cu drag primii mei pași in lumea cântecului , la vârsta de 10 ani , unde am început sa activez la ansamblul “Codrisorul” din Satu Mare . Cântecul a fost prezent în familia mea , bunica mea cânta și ea , iar eu cred ca m-am născut cântând și de-atunci într-una cânt .

Cum a arătat perioada copilăriei și ce ați sperat de la viață?
Am avut parte de o copilărie de vis . Părinții mei au știut să îmi lase libertatea necesară , sa ma bucur de orice moment, am gustat din toate , de momente petrecute la bunici , dar am știut de mica ca viața mea va fi înconjurată de cântec mereu .

Puteți să îmi împărtășiți mai multe detalii despre cariera dvs muzicală?
În urmă cu 2 ani, am lansat primul meu album de folclor intitulat “ Bade ochi de viorele “, care și-a pus amprenta în ochii publicului , reușind sa pătrund în sufletele oamenilor . Cel mai recent cântec al meu, care mi-a adus mare succes este “ Uita-te tata la mine “, un cantec dedicat tatălui meu , pe care l-am împreuna cu viitorul meu soț Lazar Arman.

Cum reușiți să faceți fața la atâtea spectacole când aveți un program prea încărcat?

Cred că foarte multă lume, îmi adresează aceasta întrebare “ cum reușesc sa fac fata programului meu ?” Eu cred căatunci când tot ce faci , faci cu drag și mult suflet , Reușești sa faci față oricărui moment . Am un program foarte încărcat , plin de evenimente și multe deplasări , multe filmări , dar îmi da Dumnezeu multă putere sa aduc oamenilor multă bucurie prin prezenta mea prin cântec .

În timpul liber ce preferati sa faceți, aveți un hobby anume?
In timpul liber , ma întorc acasa la părinții mei , la Satu Mare , acolo unde am crescut și copilărit …

Cu ce personalități din lumea artistica ați colaborat în activitatea muzicala a dvs?
Am întâlnit foarte mulți artiști consacrați , de curând am fost prezenta intr-o emisiune de excepție realizată de Varu Sandel alaturi de Maria Carneci , Petrică Matu Stoian , Margareta Clipa .
În toți anii am întâlnit mulți artiști , care au contribuit la cariera mea de artist , Petrică Muresan este sătmăreanul care mi-a dat mereu sfaturi de folos și îi mulțumesc și lista ar putea continua.

Când sunteți pe scenă , cum reușiți sa treceți peste emoții și sa faceți un un adevărat spectacol?Când sunt pe scenă , sunt eu , știu ca Dumnezeu m-a ales sa le cânt oamenilor , mi-a dat acest har să alin sufletele oamenilor prin ceea ce transmit . Emoțiile sunt constructive , eu sunt norocoasă , viitorul meu soț este saxofonist și îmi este alaturi mereu , mă susține , ma încurajează și cred ca îmi transmite multă putere și ambiție când e alaturi de mine .

Material Realizat de:

Vlad Vasile student la Jurnalism 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente